Discussie: Bug&Wishlist
Los bericht bekijken
  #1142  
Oud 19 november 2009, 11:09
aaargh's schermafbeelding
aaargh aaargh is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 juni 2009
Locatie: Enschede
Ziggo Internet: Alles in 1 extra
DTV: Humax iHRD-5100c
Berichten: 465
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Sjaool Bekijk bericht
Nu ben je appels met peren aan het vergelijken.
Een softwarepakket is heel iets anders dan de firmware van product.
Firmware is een softwarepakket.
Citaat:
Natuurlijk is het allebei software maar het lijkt mij dat een softwarepakket meer regels code bevat dan een firmware en dus bugs eerder zullen voor komen dan bij een firmware.
Firmware draait maar in 1 omgeving/stuk hardware, en kan dus enorm goed getest worden en vrijwel bug-vrij worden afgeleverd. Het vinden en oplossen van problemen zou aanzienlijk makkelijker moeten zijn in 'normale' software. De vraag is dus waarom ze alsnog zulke buggy software opleveren. (Antw: tijd en dus geld).
Citaat:
Ik ga er van uit dat Humax heus nog wel met een update komt die de ergste bugs oplost en eventueel wat functionaliteit toevoegt.
Humax zal best updates maken, mogelijk zijn ze er zelfs al, maar dit is een door Ziggo verziekte versie v/d decoder (een standaard open-market decoder werkt niet) wat in de praktijk betekend dat de firmware update ontzettend veel later of helemaal nooit komt. Dit zie je ook bij b.v. mobiele telefoons, een open-market Nokia krijgt regelmatig software updates, maar een operator-branded versie haast nooit en loopt meestal vele versies achter op de open-market versie.

Vandaar dat het zo irritant is dat Ziggo alleen hun eigen decoders toestaat, je weet haast zeker dat je oude en buggy firmware krijgt.