Los bericht bekijken
  #3  
Oud 19 november 2009, 11:08
RobertNL's schermafbeelding
RobertNL RobertNL is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 13 november 2009
Locatie: Spaubeek
Berichten: 2
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Adejong Bekijk bericht
Apart! Dit probleem had ik ook bij het versturen van een nieuwsbrief (vanuit Joomla), deze mailtjes kwamen inderdaad half aan(Altijd na een vast aantal tekens volgens mij) bij @quicknet adressen in ieder geval. Het betrof ook een HTML-email.

Ik ben nooit echt achter de werkelijke oorzaak gekomen. Ik heb het probleem opgelost door binnen Joomla, de mail verzendoptie te veranderen van PHP mail functie naar SMTP Server. Blijkbaar wordt het dan direct via PHP=>SMTP verstuurd en niet via PHP=>Mail()=>SMTP .

Waarmee(welk systeem) wilde jij die mail versturen?
Bedankt voor de reactie. Ik ben bijna een hele dag bezig geweest met dit probleem. Ik heb de HTML helemaal ontleed en stukje bij beetje toegevoegd om te checken wat voor code de fout zou genereren. Ik dacht het te hebben gevonden, maar dat was totaal niet logisch, aangezien het een heel standaard stukje html (table.....) betrof.
Dus weer verder zoeken. Vervolgens lang geprobeerd of misschien de verkeerde headers en dergelijken werden meegegeven. Veel opties geprobeerd, maar zonder verder succes.
En toen ik eigenlijk alle opties had gehad vond ik ergens een reactie op een ander soort foutmelding dat sommige mailservers problemen hebben met een "te" lange ononderbroken html string. Dus bij het genereren van de html-code om de zoveel html een paar "line-breaks" gezet, en tadaaa! Hij werkt overal!

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Adejong Bekijk bericht
Waarmee(welk systeem) wilde jij die mail versturen?
Ik verzend de mail in ASP via het CDOSYS object. Hierbij verzend ik ook via de SMTP server van de website, aangezien anders verschillende mailservers em ook als spam kunnen zien.
Het kan zijn dat jouw optie via de SMTP automatisch de html-code op de juiste manier "opdeelt", waardoor dat jouw probleem heeft verhopen.
Als ik de nieuwsbief bijvoorbeeld ontving via een mail adres waarop ie goed binnenkwam en em dan doorstuurde naar een @home adres, dan was er niks aan de hand.