Los bericht bekijken
  #3  
Oud 18 november 2009, 22:24
volkoren's schermafbeelding
volkoren volkoren is offline
Member
 
Geregistreerd: 27 juli 2009
Locatie: @Home
Ziggo Internet: Alles-in-1 extra
Berichten: 89
Standaard

Citaat:
Hoe zit het met ping tijden, voor online gamen zou ik graag een lage ping hebben.
Pingtijden zijn netjes. Een ping naar hosts die direct op het AMSIX zijn aangesloten (tweakers.net ) levert een gemiddelde van ~10ms op. Ik weet uit ervaring dat Versatel ADSL hier erg slecht op scoort, maar verder heb ik geen vergelijkingsmateriaal.

Citaat:
Verder heb ik gelezen dat kabel internet nogal traag kan zijn op piek tijden in de avond en weekend. Is dit inderdaad zo?
Dit was vroeger zo, maar door nieuwe technieken heb je tegenwoordig geen (significante) last meer van andere gebruikers in de buurt.

Citaat:
Ik zou ook graag willen weten of de verbinding slechter, of minder stabiel is als je alles in 1 gebruikt, dus naast internet ook tv en telefoon?
Nee, het televisie signaal wordt op het aansluitpunt gesplitst van het internet signaal. Dit heeft dus totaal geen invloed op elkaar. Telefonie verbruikt zo weinig bandbreedte dat het niet eens het vermelden waard is. Dankzij ingebouwde QoS in het modem ben je altijd verzekerd van storingsvrije telefonie zelfs als je de internetverbinding volledig dichttrekt.

Citaat:
Tot slot, ik neem aan dat Ziggo een kabelmodem zal leveren. Kan deze door de gebruiker aangepast worden om porten open te zetten voor onlime gaming etc?
Het modem biedt onbeperkte toegang tot het Internet. Je bedoelt waarschijnlijk een router? Deze is apart aan te schaffen maar niet noodzakelijk als je slechts één computer op het Internet wilt aansluiten.