Discussie: CAM CI+ en opnemen
Los bericht bekijken
  #6  
Oud 18 november 2009, 15:27
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door robhut Bekijk bericht
de rede dat ik een kaart in mijn tv wil aanschaffen is dat mijn samsung 360 hd- decoder waarschijnlijk aan het overlijden is, geen signaal meer en analoog wordt met heel veel storing doorgegeven, verschillende dingen geprobeerd, ook met hulp van de ziggo helpdesk, maar dat heeft weinig zin. Ik wist trouwens niet dat je ook een ander smartcard kreeg, had het idee dat je de oude moest blijven gebruiken, maar goed, is altijd handig.
Als ik dat zo lees denk ik aan een slechte verbinding bij de coax loop in je Samsung 360 receiver. Je zou de coaxkabel van het Ziggo aansluitpunt naar de receiver eens kunnen vervangen, en als dat niet helpt de receiver openmaken en naar de verbindingen van de coax chassisdelen met de print kijken. Kan een slechte soldeerverbinding zijn. Op grond van wat je beschrijft denk ik niet dat je Samsung aan het overlijden is.
Citaat:
Wat ik me dus afvroeg of ik kan opnemen als die kaart in de tv zit, dat zou dus moeten kunnen. maar dan via scart terug naar mijn recorder denk ik, als ik die CAM C+ kaart heb zal ik het eens gaan proberen.

gr. Rob
Wat je in gedachten hebt kan, maar is om meerdere redenen niet verstandig.

In de eerste plaats kun je, als je vanaf de SCART van de TV gaat opnemen, nooit gelijktijdig naar een andere digitale zender kijken of even gaan zappen, omdat je dan je eigen zapgedrag opneemt. En dat is uitermate suf, zeker omdat je wel degelijk twee digitale ontvangers in huis hebt én aangesloten hebt staan, namelijk de Samsung 360 en de ingebouwde digitale tuner in je TV.

In de tweede plaats zal opnemen vanaf de SCART aansluiting van je TV een zeer matige kwaliteit opleveren. Dat komt omdat de SCART aansluiting op een TV uitsluitend composiet output levert, geen RGB output (de meeste SCART aansluitingen op TV's accepteren wél RGB input). Ik weet niet hoe je de recorder nu op je Samsung 360 hebt aangesloten, maar hopelijk heb je het RGB SCART signaal vanaf de eerste SCART (AV1) van de 360 doorgelust via de DVD recorder naar je TV. Veel mensen sluiten hun DVD recorder aan op de tweede (VCR) SCART AV2 van de decoder, maar dat is niet goed, omdat de tweede SCART van de decoder evenmin als de SCART aansluitingen op TV's een RGB signaal levert.

Het advies is dus om eerst het probleem met je slechte coax doorlusverbinding op te lossen en dan je Samsung 360 (wel op de juiste manier met SCART AV1 op de SCART RGB ingang van de recorder aangesloten) te blijven gebruiken voor opnames. Afhankelijk van het type recorder kun je dan wellicht de opname-functie van de recorder laten aansturen door de timer in de Samsung 360 (lees daarvoor de handleiding van de DVD recorder) én natuurlijk kun je dan gewoon met de TV met CI+ module naar andere digitale zenders kijken terwijl er een opname loopt en gewoon zappen met de afstandsbediening van de TV.