Los bericht bekijken
  #13  
Oud 18 november 2009, 13:00
Vos1's schermafbeelding
Vos1 Vos1 is offline
Member
 
Geregistreerd: 21 augustus 2008
Locatie: Appingedam/@Home
Ziggo Internet: Alles in 1 plus / Ubee3200
Berichten: 43
Standaard

Bij 40 mhz (=grotere bandbreedte dan 20mhz) heb je -voor zover ik het goed heb begrepen- een groter ontvangstbereik, maar waarschijnlijk ook een grotere kans op het oppikken van stoorzenders omdat de overlap dán nu eenmaal groter is... Om de mogelijke invloed van stoorzenders te vermijden had ik aanvankelijk de gedachte om dáárom naar 20 mhz. te gaan...
Enfin, het instellen op B+G i.p.v. B+G+N heeft wél iets opgeleverd, in die zin, dat m'n laptop tot nu aan toe gewoon verbinding blijft houden! (afkloppen)
Toch nog een tegenvallertje, want toen ik op zolder een andere pc opstartte en dáár een draadloze adapter op installeerde, had ik in eerste instantie direct verbinding maar kon slechts zo'n zeven á acht minuten internetten. Tja, na die tijd was het over, want er werd geen pagina meer geladen, hoewel het taakbalkpictogram nog wel melding gaf van een uitstekende verbinding?!
De laptop die een verdieping lager stond bleef het echter wel doen (!), dus dacht ik het te kunnen verhelpen door een herstart van het systeem op zolder.
Dat hielp niet want na de herstart werd weliswaar aangegeven dat (er een uitstekende) verbinding was (vol signaal) maar pagina's konden wederom niet worden geladen.
Na een herstart van de router was er én een goed signaal én ook weer internet...en op beide systemen blijft de verbinding tot nu toe intact.
Om nu te stellen dat de problemen over zijn is misschien nog wat te vroeg, maar de komende dagen zal dat wel duidelijk worden...