Los bericht bekijken
  #2  
Oud 18 november 2009, 12:26
Donthuis's schermafbeelding
Donthuis Donthuis is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 10 september 2009
Locatie: Rijswijk Casema
DTV: 37PFL9604 met Smit! CAM
Berichten: 242
Smile DLNA streaming en Mediasoftware op PC's

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jwijnands Bekijk bericht
Gisteren bij de mediamarkt een 32pfl8404 aangeschaft met een Ci+ module.

Eerst de firmware geupdate, (Versie: 000.026.058.005), hiervoor is een usb verlengkabeltje helaas wel noodzakelijk want de usb ingang zit niet heel handig. Vervolgens module geinstalleerd volgens de uitgeprinte handleiding die ik bij aanschaf kreeg.

Kaart activeren was even lastig, de website van ziggo is bepaald niet gebruiksvriendelijk, maar telefonisch lukte het prima.

Boel werkt allemaal goed, installatie was makkelijker dan ik gedacht had op basis van alle berichten hier. Enige wat ik nog niet aan de praat heb is enige vorm van ondertiteling bij de BBC.

Nu nog uitzoeken hoe ik op een makkelijke manier soepel lopende DLNA streaming krijg.
Elders, op de kieskeurigsite heb ik daar al het een en ander over vermeld. Kort samengevat het volgende:
0) IP adres op de router laten krijgen, dan wel vast toewijzen uit een range en in alle firewalls van beoogde ServerPC's openzetten. Bij mij ging met DHCP/automatische toewijzing het IP adres "aan de wandel" naar steeds hogere adresnummers, dus maar in de TV vastgezet en dat werkt prima zo. (In de router vastzetten kan bij bepaalde types apparatuur ook)
1) de gratis Windows Media Player als serversoftware is niet zo handig: je mediabibliotheek moet eerst met all het af te spelen materiaal gevuld zijn en volgens mij heb je playlistst nodig om een aantal VOB's (van DVD's !) te kunnen afspelen IK heb het geprobeerd, maar handig is anders. Er zijn ook klachten elders over de "delen" functie en het al of niet gebruik van bepaalde poorten.

2) TVersity is een verkapte Philipsaanbeveling en óók gratis. De laatste beta versie doet het bij mij prima. Alle instellingen ken ik echter niet; dat oefenen kost tijd. Toch draaide hij meteen.... Wat ook héél makkelijk gaat is het aanwijzen van folders waarin via het netwerk af te spelen media zitten. Bibliotheken en playlists zijn NIET nodig. Bij DVD-RIPs'pakt hij zelf via de VTS files de film op, zodat het stuk voor stuk afspelen van de VOB's automatisch verloopt. En Tversity controleert zelf ook de Firewall.
NB TVersity is een mediaspeler die ook in realtime formaten in elkaar "transcodeert". Hoe hoger de output resolutie, des te zwaarder de PC belasting. Ik heb hier de maximumresolutie begrensd op 720p (1280x720), maar krijg de indruk dat transcodering standaard afstaat. Als ik volgend jaar naar een snellere PC overstap zie ik wel weer. Wordt vervolgd...

3) Twee zaken om rekening mee te houden: de mappen op de server PC's moeten natuurlijk eerst wel op delen binnen een thuisnetwerk zijn gezet. Verder heb ik de ondertiteling nog niet aan de praat gekregen, noch in WMP, noch in TVersity of afspelen vanuit een USB HDD. In het laatste geval crasht de TV zelfs op sommige "onleesbare" DVD filetypes. De netwerkfunctie is door die PC ertussenin gewoon krachtiger en flexibeler.

Een alternatief voor Tversity is Twonky media, maar die is wel betaald en doet geen realtime transcoding. Geen ervaring mee overigens.

Veel succes, Don

Eigen TV is 37PFL9604
(wireless is hierop mogelijk, maar welbewust bekabeld aangesloten)

Laatst gewijzigd door Donthuis; 18 november 2009 om 15:58