Los bericht bekijken
  #2  
Oud 18 november 2009, 11:59
migroen's schermafbeelding
migroen migroen is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 november 2006
Locatie: West-Graftdijk (1486 MK) - Multikabel
Ziggo Internet: Connect en Play Max + Volop bellen
DTV: Horizon + Humax 5050c (2x) + Humax 5200c
Berichten: 1.426
Standaard

De meeste Samsung TV daarvan kun je achterhalen of het om een CI of CI+ slot gaat door naar het modelnummer te kijken. Het modelnummer op de doos is langer en bevat als het goed is dit nummer: UE46B7020WPXXN.

Belangrijk is dan dat hier een P staat vermeld dat is een CI+ slot. Staat er een W dat betreft het een CI slot en dan werkt de module niet met de TV.

Let op dat je eerst de installatie van digitale TV uitvoert zonder de CI+ module in de TV. Bij mijn LCD LE32B650 heet dat de stap Plug en Play.

Als dat klaar is TV uitzetten en alleen de module in de TV steken zonder smartcard en tv aanzetten. Nu zou de authenticatie gestart moeten worden.

Pas als dat gelukt is steek je de smartcard in de module en zou je alle zenders moeten zien.

In verschillende handleidingen van Ziggo is het plaatje hoe je de smartcard in de module steekt verkeerd. Probeer als het niet lukt ook eens om de smartcard om te draaien.

Het beste kun je deze stappen proberen door eerst de tv weer even te resetten naar de fabrieksinstellingen en dan het eens op deze mannier te doen als je dat niet zo hebt gedaan.

Let ook op dat je niet zomaar steeds firmware gaat updaten aangezien het best mogelijk kan zijn dat een update nog niet door Ziggo getest is en dus je CI+ dan even niet meer werkt. Check altijd eerst even dit forum of er iets over bekend is.

Laatst gewijzigd door migroen; 18 november 2009 om 12:06