Los bericht bekijken
  #2  
Oud 17 november 2009, 21:02
MrDroopy's schermafbeelding
MrDroopy MrDroopy is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 juli 2008
Locatie: Voorburg
Ziggo Internet: Connect&Play Max | Ziggo CH7465LG Connect Box | d-link dir-855
DTV: Horizon | Humax 5200c | Cisco 8455 | Samsung dcb-h360r | FireDTV
Berichten: 1.259
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door NICK_ Bekijk bericht
Beste Ziggo-gebruikers,

Ik had een vraag over mijn binnenhuisbekabeling. Want met de verdere snelheidsverhogingen van ziggo weet ik niet of er nieuwe bekabeling moet komen, of dat deze het nog red. (inc router)

Huidige situatie; Moden -> Router -> Twee met draad verboden PC's en een aantal draadloze laptops

Als ik nu in de huidige situatie de snelheid ga testen op bijvoorbeeld speedtest.net kom ik uit op, http://www.speedtest.net/result/625534100.png. Terwijl als ik vanuit de modem gelijk de UTP Cat5E kabel in de PC doe, wel uitkom op ongeveer 48-50 Mbit/s.

Vragen;
- Nu lijkt het me dat me router niet snel genoeg is, voor dit internet abbonoment en de aankomende snelheidsverhoging. Voor welk router type moet ik nu kijken? Aanraders?
- In de snelheidshandleiding van ziggo staat dat bij snelheden van boven de 50Mbit/s Cat6 kabels worden aangeraden. Hoelang zou ik het nog met de Cat5E kabels redden (met de verhogingen van de snelheden in het achterhoofd)?

TFR,
Je Cat5E kabels zijn geen probleem, mits ze gegoten stekkers hebben of wanneer je ze zelf geknepen hebt dat alle draadjes aangesloten zijn en zorgvuldig aangesloten (geen onnodige twists er uit). 5E ondersteund tot 1Gbps, dus daar kun je nog lang mee vooruit.

Je router is een ander verhaal. Er staan verschillende routers beschreven hier op het forum. Zoek even naar d-link, linksys en netgear en je komt voldoende topics tegen. Hier staat een dlink-855 die alles op zijn slofjes doet. Wil je het maximum eruit halen, kies dan in ieder geval voor een model met gigabit poorten en uiteraard n-standaard draadloos.

Je PC's dienen uiteraard ook van gigabit nic's voorzien te zijn. Voor het draadloze gebeuren n-adapters, waarbij je moet beseffen dat de kans dat je draadloos straks de 120mbit effectief haalt redelijk marginaal is. Toch moet met een goede verbinding en een goede n-standaard adapter 70-100 effectieve snelheid goed haalbaar zijn.
__________________
_____________________ www.8h.nl ______________