Los bericht bekijken
  #265  
Oud 17 november 2009, 09:32
Donthuis's schermafbeelding
Donthuis Donthuis is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 10 september 2009
Locatie: Rijswijk Casema
DTV: 37PFL9604 met Smit! CAM
Berichten: 242
Exclamation overlay beelden die niet weg te krijgen zijn

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door icetea Bekijk bericht
Niet CI+ gerelateerd maar wel irritant bij NetTV. Ik heb een paar keer een vaag leeg menu gehad maar kan dit inmiddels ook reproduceren, door i.p.v. zender selectie 122 net de knopjes daarboven te kiezen

(Dit werkt het beste als je al een keer eerder NetTV hebt opgestart en alles al in de cache staat).

- NetTV, klik 2x snel Teletext net voordat er beeld is

Het popup menu is nu leeg i.p.v. dat er de opties "Beveiligings informatie" en "Zoomen" staan.

- Druk nogmaals Teletext, dan blijft het lege menu verschijnen.

Een volgende keer dat je NetTV opent blijft dit lege menu als overlay in beeld en je komt hier niet meer vanaf totdat je de TV uit/aan zet.
Eerder had ik iets dergelijks gemeld met de favorietenlijst en het niet kunnen wegkrijgen van de totale lijst in overlay. Daar kom je er niet vanaf door het af en aanzetten van de TV, maar door zenders herinstalleren.
De algemene opmerking zou kunnen zijn dat deze Philips software een "escape" toets mist. De toets "back" biedt niet die functionaliteit.

Als we toch in vergelijkingen met Windows gebruiken verder gaan: ook het vastleggen van voorkeursinstellingen in het configuratiedeel, vindt alleen met "OK" en verlaten van pagina's plaats. Een apart "toepassen" was beter geweest.

Last but not least: het in de TV inbouwen van de handleiding heeft tot een forse vergroting van de tekstformaten geleid en navenante verschraling van de inhoud. Ik pak er maar steeds een afdruk van een 9603 type bij om te lezen wat een bepaalde functie of instelling zoal voor doel heeft. De van de 9604 af te drukken handleiding is exact gelijk aan de uitgeklede TV-versie en DUS zinloos om af te drukken (alle 160 pagina's kost ook veel) Ik ga nog op de Philips site daar een vraag over stellen.

NET TV is daarom ook zo beperkt bruikbaar, omdat de invoer van tekens met het "mobieltjes" type keuzepaneel zwaar beperkt is. Alleen al het inloggen op je eigen YouTube account is een crime als je password zowel letters als cijfers kent. Voor je het weet schiet de invoer dóór en kan je opnieuw beginnen. NETTV is slechts een beperkt bruikbaar speeltje, netwerkservers benaderen is daarentegen van grote waarde zodra je het aan de praat hebt gekregen.

Laatst gewijzigd door Donthuis; 17 november 2009 om 09:38 Reden: NET TV inhoudelijk aangevuld