Los bericht bekijken
  #164  
Oud 16 november 2009, 10:50
om1's schermafbeelding
om1 om1 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 28 februari 2009
Locatie: Heemstede Multikabel
Ziggo Internet: Connect Max, Cisco EPC3928AD
Berichten: 663
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Zigmund Bekijk bericht
Je kan het ook andersom zien. Wanneer er voor Ziggo geen reden is om de losse pakketten te verhogen dan is er dus ook geen reden om AIE te verhogen. Dat is wel degelijk een argument.

Ziggo komt zelf met de argumentatie gestegen prijzen, deze is hiermee dus onderuit gehaald. Dat is een drogreden.

Bij de bakker zie je ook niet dat de bakker alleen de prijs van bruin brood met € 1,= verhoogd omdat alle grondstoffen zijn gestegen. Ik heb zware woorden gebruikt omdat ik het gewoon zo voel. Ik beoordeel de prijsverhoging als onredelijk en onevenredig. Voor mij is het of iedereen betaald meer of allemaal niet. Nu wordt een bepaalde groep gepakt.
Het staat Ziggo vrij om bepaalde producten meer of minder in prijs te verhogen dan andere.

Bijvoorbeeld: de Ai1 Extra klanten zorgen voor extra omzet, dus die sparen ze t.o.v. andere Ai1 klanten. De losse producten maken ze al wat meer winst op, dus die sparen ze mischien ook Ik gok maar wat, Ziggo heeft hier zondermeer zijn eigen strategie.

Verder kan het heel goed zo zijn dat voornamelijk de vaste kosten (die onafhankelijk zijn van je internet snelheid) gestegen zijn.

Maar het belangijkste is: het staat Ziggo vrij om bepaalde producten relatief duurder te maken dan andere, om op deze manier het gedrag van hun klanten en de samenstelling van de geleverde producten te beinvloeden.

Laatst gewijzigd door om1; 16 november 2009 om 13:06