Los bericht bekijken
  #3  
Oud 16 november 2009, 10:14
Dubbeltje's schermafbeelding
Dubbeltje Dubbeltje is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 15 november 2009
Locatie: Capelle aan den IJssel / Casema
Ziggo Internet: All-in-One Plus
DTV: Cisco 8455DVB HD PVR
Berichten: 2
Standaard

Ik heb gisteren mijn Alles-in-Een Plus pakket aangesloten en heb enigszins dezelfde problemen maar ik vermoed dat het niet aan mijn Ubee ligt.

Ik heb momenteel de luxe dat mijn oude Telfort 20Mb ADSL lijn er nog ligt en kan dus van buiten af nog wat testen.

Als ik mijn PC direct aan het modem hang krijgt deze een IP adres toegewezen van de DHCP server van Ziggo. Alles werkt prima tot ik mijn Cisco router er tussen hang. Mijn Cisco router krijgt een nieuw IP adres van de DHCP server en het ene moment kan ik wel internetten, het andere moment kan dezelfde pagina niet weer gegeven worden.

Als ik een ping open zet vanaf mijn Telfort verbinding naar het IP adres van mijn router op de Ziggo verbinding krijgt ik een reply, deze reply blijft echter komen als ik de kabel tussen mijn router en modem los haal.

Na een trace route gedaan te hebben naar een willekeurig internet adres vanaf mijn Ziggo internet verbinding blijkt de naam van de gateway van mijn router te eindigen op static.ziggozakelijk.nl.

Ik vermoed nu dat het volgende aan de hand is:

- Aangezien het IP adres van mijn router extern pingbaar blijft op het moment dat ik de kabel eruit trek zou dit kunnen duiden op een IP conflict. Ergens op het Ziggo netwerk staat een apparaat met hetzelfde IP adres als mijn router en die is dus pingbaar zelfs als ik de kabel tussen modem en router eruit trek.
- Indien de benamingen van gateways op het Ziggo netwerk ergens op slaan dan worden de IP adressen van het subnet waar een gateway met static.ziggozakelijk.nl in voorkomt statisch toegewezen aan zakelijke klanten. Dit subnet zou dan nooit via DHCP toegewezen mogen worden aan particuliere klanten lijkt me. Wordt dit wel gedaan, dan zou hier een IP conflict uit voort kunnen komen.

Het gevolg is in ieder geval dat mijn router en de router van de grote onbekende die hetzelfde IP adres heeft, vechten om het juiste IP adres. Haperingen in de internet verbinding zijn dan het gevolg.

Bovenstaande heb ik in het kort vannacht al doorgegeven via het contact forumlier.

Ik heb zojuist een half uur aan de telefoon gehangen met de helpdesk die mij eerst alle cookies en histories in mijn IE liet weg gooien, een ipconfig /release liet doen op mijn PC die achter mijn router stond, beweerde dat Ziggo verantwoordelijk was voor de verbinding maar niet voor mijn router en dat ze me daarom niet konden helpen met router problemen.

Na nogmaals alle punten op een rij gezet te hebben en duidelijk aangegeven te hebben dat het gaat om een IP conflict is er een taak aangemaakt (schijnt) waarna ik binnen 5 dagen terug gebeld zou worden. Wat mij echter verbaasd (ik ben zelf IT-er van beroep) is dat er geen referentienummer voor de taak gegeven kan worden en ik ook niet doorverbonden kan worden naar een 2de lijns oid.

Tot zover mijn eerste ervaringen met Ziggo.