Los bericht bekijken
  #257  
Oud 16 november 2009, 10:06
Donthuis's schermafbeelding
Donthuis Donthuis is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 10 september 2009
Locatie: Rijswijk Casema
DTV: 37PFL9604 met Smit! CAM
Berichten: 242
Smile

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bert-jan Bekijk bericht
Misschien een beetje off-topic, maar ik betwijfel of ik de Philips 42PL9604 moet kopen, na alles wat ik hier gelezen heb. Het Egelse WHat Hifi was wel erg lovend over deze TV en heeft hem tot "TV product of the year 2009" uitgeroepen, http://www.whathifi.com/Review/Philips-42PFL9664/

Citaat : In short, the Philips is a brilliant TV, and genuinely one of the most exciting sets we’ve seen in years.

Maar ja, dan moet die CI+ wel goed werken en moet de TV niet af en toe ploffen enzo..... Ik zal de ervaringen over Samsung en Sony er eens op nalezen, misschien werken die ook niet perfect met CI+ en moet ik gewoon nog een paar maanden wachten met een nieuwe TV en digitale televisie.
We moeten de woorden plof/ reboot ook weer niet als iets bedreigend beschouwen. Reboot is gewoon een grote herstart van de software en het ploffen in de speakers is daar een electrisch bijverschijnsel van. Bij kleine restarts (via standby aan en af) heb je dat plof effect niet. Denk maar aan PC restarts en blauwe schermen, hoe vaak kwamen die -voordat XP kwam- niet voor. Herstarten van hangende programma's is er nog steeds. Volgens mij liggen mensen daar ook niet wakker van.

Het zou erger zijn als na elke restart alle instellingen verdwenen zouden zijn, maar dat is volgens mij meestal niet het geval. Belangrijk is dat Philips en Ziggo er in ieder geval voor zorgen dat het via die CI+ techniek vrijgeven van gecodeerde programma's, waar je via de vastgelegde abonnementen recht op hebt, onzichtbaar, automatisch en storingsvrij gebeurt. Die melding bij elke start op het TV-scherm dat de authenticatie is geslaagd die velen (w.o. ondergetekende) te zien krijgen hoort gewoon niet te verschijnen. Dat de oudere Alphacrypt CI-techniek probleemloos is geeft aan dat als een techniek maar lang genoeg bestaat de fouten er wel uitgehaald zijn.

Die waardering "best LCD of the year" verbaast me niet, we zijn hier als gezin nog elke dag verrast hoe mooi de beelden van dit type wel niet zijn. Beeldkwaliteit staat toch nummer één: Philips kan het dus nog steeds! Mijn aanschafbeslissing heb ik al genomen nadat Firmware 66 hier positief besproken werd en er een leuke actie (van in mijn geval Mediamarkt) was.


Laatst gewijzigd door Donthuis; 16 november 2009 om 10:13