Los bericht bekijken
  #1  
Oud 16 november 2009, 09:41
GeneralA's schermafbeelding
GeneralA GeneralA is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 2 november 2009
Locatie: Rijnsburg / Casema
Berichten: 6
Standaard Geen telefonie en internet meer

Goedemorgen gebruikers,

Sinds vorige week woensdag heb ik weer problemen met mijn ziggo abbonement. Sinds de aanschaf nog geen enkele dag gehad dat het echt totaal zonder problemen werkte.

Net na aanschaf is er een monteur langsgeweest die een versterker heeft gemonteerd omdat de Ubee modem niet op alle 4 de bandbreedtes verbinding kon krijgen (resulterend in uitvallend internet en 20+ min opstarttijden van modem). Na deze 'reparatie' leek alles goed te werken. De maximum snelheid werd dan ook gehaald. Opvallend was alleen dat ik vaak meerdere malen moet refreshen (F5'en) voordat een internetpagina ook daadwerkelijk werd geladen. Er kwam dan eerst een paar keer 'pagina kan niet worden weergeven' en vervolgens werkte het dan weer even. Daarnaast kwam het een aantal maal per dag voor dat er geheel geen internet was en ik de modem (ondanks dat alle lampjes brandden) weer moest resetten om maar iets te kunnen doen.

Afgelopen week werd het allemaal nog een stukje erger en was geen enkele site echt goed te bereiken tot ik na een reset het hele weekend geen telefonie (lampje bleef knipperen) en geen internet had (lampjes stonden hiervan wel aan). Ik weer eens naar ziggo gebeld en die vertelden mij dat mijn modem offline leek vanuit hun oogpunt terwijl gewoon alle lampjes branden (op telefonie na). Zij natuurlijk meteen weer een monteur langs sturen die nu morgen op zou moeten komen dagen.

Vanochtend maar weer eens gereset en vervolgens bleek mijn telefonie ook weer te werken. Internet gaf ook weer enige tekenen van leven maar sites laden nog trager dan op een oude GPRS telefoon en bovendien nog steeds het gezeik met een paar keer 'pagina kan niet worden weergeven'.

Vervelende is dat de problemen niet echt consistent zijn en voor t zelfde geld werkt de modem morgen weer gewoon en kan ik de reparateur niks laten zien. Heb het gevoel dat het gewoon aan dat verotte UBEE modem ligt. Is volgens mij echt het meest goedkope kutproduct op aarde. Ga dan ook vragen om een ander modem morgen want ik wil gewoon stabiel internet. De snelheid maakt me niet eens meer uit. Ik wil gewoon dat ik van mijn internet op aan kan. Iedere keer dat gezeik en weer een paar uur aan het resetten zijn en kabeltjes checken. Ik word er echt gek van.

Dan ook nog eens het halve huis op me dak over waarom ik nou zo nodig van internetprovider moest veranderen. We hadden eerst ADSL van online maar omdat dat qua snelheid aan zijn grenzen zat besloten om over te stappen naar kabel. Echter nooit geweten dat de kwaliteit zo enorm slecht is. Dat kastje van ADSL heeft 2 jaar lang in een hoekje gestaan zonder ook maar eens te hoeven worden gereset. Internetverbinding had een uptime van 200+ dagen. Die rommel van ziggo heb ik al 200+ keer moeten resetten en nog werkt het niet.

Als het probleem hierna niet volledig is opgelost ga ik maar weer weg bij ziggo. Moet momenteel gewoon langer op het werk blijven omdat ik thuis zonder internet zit. Ben er echt helemaal ziek van. Jammere is dat er voor de rest geen aanbieders in de regio zijn die 20+ Mbit kunnen leveren. Alhoewel ik mijn twijfels heb of ziggo dit wel kan...

Een vrij lange post, maar ik wilde vooral even mijn ervaringen delen en kijken of iemand een vergelijkbaar probleem heeft. Ben momenteel vooral heel erg kwaad omdat ik het hele weekend weer niets aan werk heb kunnen doen. Het begint nu ook naast veel ergernis geld te kosten.