Discussie: Vraag: Elke dag modem resetten
Los bericht bekijken
  #1  
Oud 15 november 2009, 21:07
Flex's schermafbeelding
Flex Flex is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 13 november 2009
Locatie: Voorburg/Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra - Ubee EVM3200 - Netgear wndr3700
Berichten: 9
Standaard Elke dag modem resetten

Sinds afgelopen donderdag heb ik een Alles in 1 EXTRA met interactieve tv pakket hier in huis, aangesloten door een monteur (was de enige optie om het pakket op tijd in huis te hebben). Vanaf die dag moet ik elke dag het modem resetten om te kunnen internetten.

Uitleg netwerk in huis:

Het modem (UBEE EVM3200) zit met de standaard meegeleverde coax aangesloten op de tratec FRA-752/N en vanaf daar met het standaard meegeleverde coax naar het AOP.
Vanaf het modem aangesloten aan een NETGEAR wndr3700 router met de standaard meegeleverde utp kabel (ongeveer 15meter).
Aan de router heb ik 1 pc wired aangesloten, 1 pc via WLAN en 1 laptop via WLAN.
De 3 pc's krijgen een ipadres toegewezen door de DHCP van de router in een range van 10.0.0.2 tot 10.0.0.4, de router zelf heb een 10.0.0.1 ipadres (standaard NETGEAR)

Wat heb ik geprobeerd:

- Harde reset uitgevoerd op modem en router.

- Als alle pc's geen internet meer hebben de utp kabel vanaf het modem direct op een pc en/of een laptop aangesloten en via een ipconfig release/renew geprobeerd weer internet te krijgen.
Ik krijg op deze manier wel een ipadres toegewezen maar geen internet, wanneer ik het modem reset (voedingskabel 1 minuut eruit laten) krijg ik weer een ipadres en werkt alles weer.

-Gevoeld of het modem erg warm wordt, want alle lampjes blijven overigens wel branden op het modem wanneer ik geen internet heb, het lijkt alsof het modem vastloopt.

Dit is ook het enige probleem wat ik heb want de internetverbinding loopt verder goed (48.02 Mb/s om 4.60Mb/s). Denk alleen dat ik op langer termijn een beetje moe wordt om elke dag een reset uit te voeren op het modem.

Iemand nog een suggestie?