Los bericht bekijken
  #39  
Oud 15 november 2009, 19:05
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door G.bruiker Bekijk bericht
Tuurlijk,maar er wordt nu gedaan alsdof het rampzalig is dat er meer partijen op de kabel mogen,in princiepe zitten die er helemaal niet,je hebt tig stroombedrijven maar wat er uit jouw stopkontaktje komt of uit jouw gaspijpje blijft dezelfde stroom en hetzelfde gas en zo is het ook met de kabel.
Een ander bedrijf kost geen capaciteit,je houdt dezelfde zenders.
Dat klinkt voor veel mensen misschien overtuigend, maar voor mij niet, in ieder geval niet waar het de kabel betreft. Het probleem zit 'm in het naast elkaar moeten aanbieden van analoge en digitale televisiesignalen wanneer het plan van de OPTA zoals dat er nu ligt doorgang zou vinden. Als Ziggo wordt verplicht om ruimte in het frequentiespectrum te reserveren zodanig dat andere (derde) aanbieders een concurrerend analoog pakket kunnen aanbieden, dan zal dit alleen maar leiden tot het frustreren van de technische innovatie omdat er dan niet voldoende capaciteit overblijft voor het goed uitbouwen van bijvoorbeeld het aanbod aan HD kanalen en andere (nieuwe) digitale diensten. Daarbij moet ook worden bedacht dat kleinere kabelaars zoals CAIWAY niet worden verplicht om derden op hun netwerken toe te laten, zodat Ziggo (en UPC) ook nog eens worden benadeeld in vergelijking met kleinere kabelaars. En uiteindelijk is dit alleen maar nadelig voor de klanten van grotere kabelaars, ook voor de klanten van Ziggo dus.
Citaat:
Het enige nadeel is dat bij een storing de andere partij Ziggo moet overtuigen dat er iets gedaan moet worden tenzij Ziggo's abonnees er ook last van hebben.
Ook dat klinkt relatief onschuldig, maar is het niet. Hoe meer partijen er meedoen, des te groter de mogelijkheden zijn om verantwoordelijkhden op elkaar af te schuiven, en des te groter de mogelijkheden worden voor onderlinge miscommunicaties. En uiteindelijk worden de klanten daar altijd de dupe van.
Citaat:
Rampenplannen zijn het niet,het principe is hetzelfde als dat van energiebedrijven en telefoniebedrijven over de draadjes van KPN.
Zoals gezegd gaan de vergelijkingen met energie- en telelefoniebedrijven niet op voor de kabel. Overigens weten we ook allemaal wel dat de liberaliseringen van de energie- en telecommarkt een hoop onheil hebben gebracht. Consumentenprogramma's op zowel de landelijke als de regionale TV-zenders staan bol van de gefrustreerde klanten van energie- of telecombedrijven die de meest simpele dingen maar niet voor elkaar kunnen krijgen, zodat er een televisieprogramma aan te pas moet komen om weer enige beweging in de zaak te krijgen. En dat is echt nog maar het topje van de ijsberg, want de meeste klanten die lang aanslepende problemen met een energie- of telecomleverancier hebben zullen nooit de kans krijgen in een dergelijk TV-programma hun grieven kenbaar te maken.

Laatst gewijzigd door Riparius; 15 november 2009 om 19:35