Los bericht bekijken
  #252  
Oud 15 november 2009, 11:31
Donthuis's schermafbeelding
Donthuis Donthuis is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 10 september 2009
Locatie: Rijswijk Casema
DTV: 37PFL9604 met Smit! CAM
Berichten: 242
Angry "welcome to the club"

Als iemand die nauwelijks problemen met FW 66 heeft gehad, vielen de volgende gebeurtenissen me vanochtend behoorlijk rauw op het dak. Kennelijk ben ik alsnog toegetreden tot de groep van probleemhouders:

Basisgegevens herhaald: TV 37PFL9604, SMITh CAM/CI+, FW 66 vanaf vorige week, de eerste versie van de Philips site (niet de Ziggo anoniem)

- zaterdagavond nog steeds een probleemloze werking van TV, alleen PC zoeken werkte plotseling niet meer (TVersity mediaserver zag de TV wel, omgekeerd de TV deze server niet; vrijdag was dat nog OK getest)
NB In de loop van de middag heb ik alsnog het IP-adres vanuit de TV vastgezet (statisch IP), en de mediaserver TVersity weer aan de praat gekregen, alleen ondertitels heb ik niet. Dit is minder relevant voor CI+

- zondagochtend een opstart zonder "authenticatie succes scherm", zéér slome reactie op de afstandbediening en behalve NED1 HD géén enkel gecodeerd kanaal te ontvangen (maar al te bekend van dit forum)!

- zender update werd gemeld, "bijwerken" lukte niet onder de geadviseerde standby stand, dus handmatig gestart. Na zeer lange tijd maar een volledige herinstallatie van allle zenders gestart. Die liep wèl goed. Opnieuw NED 2 HD etc geprobeerd: nada, niets veranderd in de ontvangst...

- de bekende truc met afzetten via powerknop zijkant en opnieuw starten: nog steeds even geen onvangst, toen een spontane herstart met knal en presto! Het authenticatie succes scherm verschijnt weer en na OK zijn alle gecodeerde zenders weer present. En gelukkig geen gevaarlijk trekken + terugplaatsen van de CAM module uit het slot nodig, de harde restart doet het authenticatie proces correct herstarten, net als ik zelf had voorspeld!

- FW versie van de TV gecheckt: er staat nog steeds ..... 66 aangegeven. Slome reacties verdwijnen pas als je geen HD zender hebt aanstaan.

Later op de dag bleken wéér bijna alle persoonlijke instellingen in beeld veranderd te zijn en één keer gaf NED2 HD kortstondig "gecodeerd signaal" te zien, waarna na enige seconden alsnog de blokkering werd opgeheven

Wordt vervolgd, ik zou de enquete nu wel iets anders in hebben gevuld. Waarom moet ik als gebruiker weet hebben van authenticatie van modules en toegang tot die gecodeerde zenders waar ik recht op heb?

NB Ik heb nog niet de Ziggo card aangemeld, gezien de eerder geciteerde preview periode (van 3 weken, dan wel 62 dagen, beide lengtes worden genoemd). Nergens is de lengte bij Ziggo te vinden en ook niet of je van de previewperiode op ALLE kanalen óók gebruik kan maken als je de card op een eigen pakketkeuze al registreert op Mijn Ziggo/telefonisch. Ik wil zelf het Film1/sport1 pakket sowieso gaan afnemen, maar nog even in die 3 (of 8?) weken proeftijd verder zien of er nog meer bij wordt gewenst...

Laatst gewijzigd door Donthuis; 16 november 2009 om 10:12 Reden: PC server werkt weer en sloomheid is weg