Discussie: Vraag: splitsen of niet?
Los bericht bekijken
  #2  
Oud 14 november 2009, 20:07
G.bruiker's schermafbeelding
G.bruiker G.bruiker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 10 november 2008
Locatie: Ziggo
Ziggo Internet: Alles in een extra 200/20,Ubee EVW320b
DTV: 2x Samsung CI+ TV met SMiT cam,Samsung SMT-C7140A HD Recorder, Humax 5300C
Berichten: 3.310
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door hvoorend Bekijk bericht
Huidige situatie: bij mij is de groene kabel in de MK verlengd naar een 2-gats inbouw (rijg) ('doos 1') in de woonkamer. Vanaf deze inbouw rijgdoos gaat hij door naar een andere 2-gats in de woonkamer ('doos 2') en via een simpel versterkertje naar boven.
Nieuw voorgenomen situatie:
1-gats doos monteren op de groene kabel in de meterkast, deze doos koppelen aan de meegeleverde breedband versterker, dan de coax die naar de woonkamer (doos 1) gaat koppelen aan de 8 dB (15m) uitgang van de versterker. Mijn Cisco PVR (geschikt voor interactieve TV) wil ik bij doos 2 plaatsen (moet dus een breedbandige 1-gats doos worden, so far so good). De vraag is: doos 1 wil ik verwijderen en een t-splitter plaatsen om ook gewoon boven nog (analoge) TV te kunnen blijven kijken. Mag ik dat ongestraft (storing/signaalverlies) doen? Of is het echt nodig om vanuit de meterkast een aparte nieuwe kabel te trekken naar boven en die b.v. op 4 dB (10m) uitgang aan te sluiten? (vanuit de MK naar de juiste kamer boven is een nogal lastige route dus liever doe ik dat niet).
Alvast bedankt voor jullie suggesties. Henny
Moeilijk te zeggen,hoe lang is de kabel naar boven,welke kwaliteit kabel is er gebruikt ?
Je kan natuurlijk voor de analoge tv een goedkoop versterkertje kopen en die na de splitter in de huiskamer plaatsen,het signaal wordt dan versterkt naar boven gestuurd.
Komt er teveel verlies dan kun je de splitter vervangen voor het goedkope versterkertje.
Je kan als je digitaal beneden kijkt,de splitter altijd NA de digitale decoder plaatsen,dan gaat er gewoon netjes signaal naar binnen.
__________________
Voorkomen is beter dan genezen,de negeerlijst is dan al snel juist de goede sfeer lijst... voor als echt niets meer helpt.. Vanish !