Los bericht bekijken
  #3  
Oud 14 november 2009, 09:41
Halders's schermafbeelding
Halders Halders is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 7 november 2009
Locatie: Maastricht @home
Ziggo Internet: Ziggo alles-in-een plus
DTV: Sony bravia KDL-40W5500
Berichten: 9
Standaard

Bedankt voor je reactie ! Inderdaad veel vragen.

De kabel komt binnen in de meterkast. Woon in een appartement. Van daaruit wordt de kabel via de "ziggo verdeler" opgeslits in radio / tv / data. De data kabel gaat rechtstreeks naar het Motorola modem. Radio heb ik uitgeschakeld via het schuifje aan de achterkant van de verdeler.
De tv uitgang op de verdeler van ziggo gaat via een f-connector naar een mijn antenne versterker (konig AMP-PRO20M).

Vanuit deze versterker gaan twee kabels (ook f-connector) naar verdeelpunten in mijn appartement. Een gaat naar de slaapkamer de andere gaat naar de woonkamer. Het zijn beide kwalitatief goede kabels met schroefaansluitingen voor de F-connector.

De slaapkamer aansluiting gaat met een coax kabel naar de standaard samsung decoder van ziggo. De uitgang van de decoder is doorgelust naar de tv. Op de slaapkamer is het beeld goed en zonder storing.

Het aansluitpunt in de woonkamer gaat via een coax->f-connector aansluiting naar mijn dreambox decoder. (SNR 95%, AGC 38%, BER 0). De ontvangst via de dreambox is goed. Hij beeld hangt alleen soms even vast (vooral bij eredivisie-live).
Vanuit de uitgang van vanuit dreambox ga ik vervolgens via een coax kabel door naar de ingang van mijn sony kdl-40W5500 tv met ingebouwde decoder. Hier gaat het dus niet helemaal goed mee. Hij geeft aan dat er op de transport-stream van de eerder genoemde kanalen geen signaal is. Bij de overige zenders geeft de tv aan dat het signaal sterk is (geen % ofzo). Wel zie ik dat op de TV bij QAM AGC wisselt tussen de -4 en +4).

Hopelijk kun je me op basis van mijn uitleg advies geven. Als je nog meer informatie nodig hebt hoor ik het graag.

Ik kan de versterking op de versterker bijregelen via een stelschroefje. Ik heb geen verschil gemerkt wanneer ik deze bijna dicht of helemaal open zet. Het aansluitpunt is geaard middels een daarvoor geschikt aansluitpunt in mijn meterkast. Ook is de tv voorzien van de laatste firmware.