Los bericht bekijken
  #12  
Oud 13 november 2009, 22:51
propper's schermafbeelding
propper propper is offline
Member
 
Geregistreerd: 2 juni 2008
Locatie: groningen-@home
DTV: Samsung DCB-H360RSA
Berichten: 88
Standaard

CanalDigitaal en UPC: Nog geen akkoord over NET5 HD

Aan de onduidelijkheid over distributieovereenkomsten met betrekking tot de doorgifte van de eerste SBS Broadcasting HD zender, NET5 HD, is gedeeltelijk een einde gekomen. Voorlopig lijkt NET5 HD vanaf de start alleen bij Caiway te zien te zijn.
Op de internetsite van Immovator, organisator van de HD dagen, is te zien dat SBS Broadcasting met de HD aanbieders Caiway, UPC, Ziggo en CanalDigitaal overeenstemming had bereikt over de doorgifte van NET5 HD. Navraag leert echter dat het zeker niet bij al deze HD aanbieders het geval is.
Ronald Sutmuller verklaart namens UPC dat er zeker nog geen HD deal is met SBS Broadcasting. “We zijn nog steeds in gesprek en op geen enkele manier rond met SBS.” Sutmuller kwalificeert de gesprekken overigens als constructief. Ook Rene Tensen, directeur van Eviso en tevens sprekend namens CanalDigitaal, ontkracht dat er een overeenkomst met SBS Broadcasting zou zijn. “M7 is wel in gesprek met SBS Broadcasting maar heeft nog geen deal. Wij kunnen dus ook nog niet aangeven wanneer NET5 HD bij ons beschikbaar komt.” M7 Group S.A is het nieuwe Luxemburgse bedrijf waaronder de activiteiten van onder andere de Nederlandse televisieaanbieder CanalDigitaal onder valt. Op dit moment is onbekend of er met Ziggo wel overeenstemming is. Dat is met Caiway zeker wel het geval. Caiway gaat, naar nu lijkt, als enige HD aanbieder vanaf 30 november NET5 HD doorgeven.

Link: http://www.totaaltv.nl/?action=nieuws&id=2579

nog geen overeenkomst over Net 5 bij UPC en Canal Digital, tenminste volgens deze bron. wat Ziggo doet is daar nog onbekend maar ik vermoed dat we nog even moeten wachten.