Los bericht bekijken
  #8  
Oud 13 november 2009, 22:01
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Renatus Bekijk bericht
Het stuk wat gaat over Ziggo (onder 'Andere boeg bij Ziggo') Is zeer interessant.

Ziggo ziet dus het overgaan van SD naar HD als in het verleden de overgang van zwartwit naar kleur, niet te betalen door de consument (rechtstreeks). En het is meteen een versterking van de concurrentiepositie t.o.v. eventuele andere aanbieders die alleen SD kunnen aanbieden.

Zeker NET5 in HD is de moeite waard, bijna alle series die ze uitzenden zijn ook in HD verkrijgbaar.
Niet te vroeg juichen, een beetje close reading kan hier geen kwaad. In het artikel wordt nog eens duidelijk het standpunt van Ziggo naar voren gebracht dat HD simulcasts van bestaande SD zenders uit het kosteloze basispakket eveneens in het kosteloze basispakket horen te zitten. Er wordt ook nog opgemerkt dat Ziggo dit doet omdat het een versterking van de concurrentiepositie inhoudt ten opzichte van andere aanbieders omdat concurrerende infrastructuren zoals die van KPN, Tele2 en Digitenne beperkingen kennen bij het doorgeven van HD. So far so good.

We lezen ook in het artikel dat Ziggo rond is met SBS voor wat betreft de doorgifte van Net5 HD. Maar hieruit kun je, ondanks de verklaarde intenties van Ziggo, niet afleiden dat Net5 HD nu bij Ziggo ook beschikbaar komt in het digitale basispakket. Er staat namelijk ook:

... willen wij zoveel mogelijk HD zenders beschikbaar stellen in het Z1 (basis) pakket. In sommige gevallen zal dat niet lukken omdat de providers er gewoon te veel voor vragen. Deze zenders komen dan in het aparte HD-pakket.

Ziggo houdt dus een slag om de arm, ze hebben niet aangegeven dat Net5 HD nu kosteloos ter beschikking zal worden gesteld in het digitale basispakket.