Los bericht bekijken
  #11  
Oud 13 november 2009, 21:04
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door benheijden Bekijk bericht
Ik ben in het bezit van twee Hhumax IRCfox decoders en twee smartcards (Toen ik omschakelde naar een ALL-IN abonnement, kreeg ik de tweede HUMAX gratis).
Ik wil nu een HUMAX decoder gebruiken om digitaal TV te kijken en de andere om digitaal op te nemen op mijn DVD recorder (LG RH387H).

Het probleem is echter dat wanneer je de afstandsbediening van de ene HUMAX gebruikt ook de zender van de andere HUMAX als dezelfde wordt gekozen.
Dus maw als ik al kijkend naar een zender (digitaal) op de TV kijk en een andere kies gaat ook de zender op de DVD recorder mee en dat mag natuurlijk niet.

Hoe kan ik de beide HUMAX decoders die nu naast elkaar staan zoanig bedienen dat ze elkaar NIET beinvloeden?

Hartelijk dank voor de hulp in deze.

(Ik kijk liever niet meer analoog TV, want dat is ronduit slecht als je digitaal gewend bent. En als je digitaal opneemt heb je vrijwel geen kwaliteitsverlies. )
De Humax IR-FOX C decoders hebben niet de mogelijkheid om de command set te wijzigen, zodanig dat je met de ene Humax afstandsbediening alleen de ene en met de andere Humax afstandsbediening alleen de andere decoder bedient. Er zit dus weinig anders op dan ervoor te zorgen dat slechts één van beide Humax decoders de infrarood signalen van je afstandsbediening te zien krijgt. Je zou een stuk karton op maat kunnen knippen met een vouw erin onder een rechte hoek, zodat je dit voor één van beide decoders kunt hangen. Iets beters kan ik niet bedenken als je persé beide Humax decoders naast elkaar wilt handhaven.