Los bericht bekijken
  #147  
Oud 13 november 2009, 17:34
Donthuis's schermafbeelding
Donthuis Donthuis is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 10 september 2009
Locatie: Rijswijk Casema
DTV: 37PFL9604 met Smit! CAM
Berichten: 242
Standaard nog logischer is...

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door FriendlyGhost Bekijk bericht
Ik ben nog in het bezit van een analoge videorecorder . Mijn CI+-CAM is mijn eerste stap in de wereld van het digitale televiesie kijken. Nu zit ik met het volgende probleem.

De kabel uit mijn AOP is via mijn VCR doorgelust naar mijn TV ( 32PFL9604H12, fw. 026.058.5 ). Zodra ik nu met mijn VCR een programma ga opnemen, krijg ik op de zenders RTL5, SBS6, RTL7 en Veronica de melding " Geen programma beschikbaar ". Zodra ik het opnemen beeindig verdwijnt de melding en komt het beeld terug. Zijn er mensen met de nieuwe testsoftware, die nog in het bezit zijn van een VCR, die willen kijken of dit probleem zich ook nog met de nieuwe software voordoet?
Omdat er bijna geen TV's zonder SCART zijn is het door de Videorecorder gemaakte signaal op de antenne uitgang eigenlijk niet meer nodig. Bij de meeste videorecorders kan je dat ook gewoon afzetten. Soms door iets in een instelmenu te kiezen, soms door achterop het apparaat een schakelaartje om te zetten. Dan zit hij in welke stand dan ook de TV-ontvangst nooit in de weg. En de video speel je af via SCART, nu dus op de LCD TV. Mijn eigen 37PFL9604 zit met zijn antenne ingang ook achter één van mijn videorecorders, waarvan de "modulator" uitstaat. En afspelen loopt over de SCART, waarvan de Philipsen er zelfs twee hebben.

De videorecorder werkt dus als een antenneversterker, overigens met een lage versterkingsfactor. Zelf heb ik door een splitter tussen de recorder en de TV te zetten ook nog een tweede videorecorder kunnen aansluiten.

In het menu van de LCD TV kan je ergens het ontvangstniveau meten, als je dat wil weten. Verder geeft de TV daar ook aan of dat digitale signaal "goed" is voor deze soort onvangst.