Los bericht bekijken
  #33  
Oud 13 november 2009, 14:23
Henk2304's schermafbeelding
Henk2304 Henk2304 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 24 augustus 2009
Locatie: Emmeloord
DTV: Samsung LE32C350 met Ziggo CI+ CAM (Smit); Samsung SMT-C7140; Samsung UE46C6000 met KPN iTV
Berichten: 532
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Apple740 Bekijk bericht
Voorlopig is UPC de enige provider in NL die alle Nederlandse HD zenders doorgeeft, dat de consumenten het daar slecht zouden hebben valt best mee. Ik persoonlijk ben wel blij met ze. Of zo'n gestage opmars van HDTV straks met meer concurrentie op dezelfde wijze door blijft gaan is nog maar de vraag. De Opta houdt ons hiermee namelijk met 1 been in de vorige eeuw. En dat allemaal om het basispakket met 1 euro 25 omlaag te krijgen. Nou, jippie.

Ik had dus liever gezien dat vanuit overheidswege de kabelaars verplicht zouden worden gesteld om per bepaalde datum analoog af te schaffen en pas dan concurrentie mogelijk te maken.
Dat komt dan waarschijnlijk doordat een hele grote groep (oudere) kijkers nog kijkt met 4:3-beeldbuizen en absoluut geen belang heeft bij welke verandering dan ook. Een zender die komt te vervallen is al een probleem omdat ze dan tijdens het zappen (dat hebben ze vaak al wel geleerd) een zwart kanaal tegenkomen. Ik besef me dat ik ietwat denigrerend overkom maar dat is niet de bedoeling. Wat ik probeer duidelijk te maken is dat er een groep mensen is die vooraan lopen bij de vernieuwingen (daar hoor ik zelf sinds een paar maanden ook een beetje bij) maar dat er ook een hele grote groep mensen is die absoluut niet met de vernieuwingen willen of kunnen meedoen, ze hebben al moeite genoeg om met de zich steeds sneller veranderende maatschappij mee te komen.
Ik denk dat het deze doelgroep is die door de OPTA "beschermd" wordt door vooralsnog vast te houden aan een substantieel analoog basispakket. Digitale (HD) kijkers ondervinden daarvan dan hinder in zoverre dat ze niet altijd met de allenieuwste ontwikkelingen (toenemend HD-zenderaanbod) kunnen meedoen. Zo ging het destijds ook met de invoering van kleuren-TV (dat weet ik ook nog ) en breedbeeld. Ze moeten ergens beginnen en dan duurt het vervolgens een tijdje voordat het gemeengoed geworden is. Maar de mensen die echt met de laatste ontwikkelingen meedoen zijn dan natuurlijk al weer verder met de laatste stand van de techniek, en dan herhaalt zich dit verhaal van voren af aan ...
__________________
L8r, Henk