Los bericht bekijken
  #237  
Oud 13 november 2009, 11:42
Donthuis's schermafbeelding
Donthuis Donthuis is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 10 september 2009
Locatie: Rijswijk Casema
DTV: 37PFL9604 met Smit! CAM
Berichten: 242
Exclamation Ook door mij een eerste echte softwarefout gevonden!

Op die steeds terugkerende authenticatievraag na, had ik GEEN ENKELE fout ontdekt (snel "EPG-springen" om proberen te crashen laat ik na).

WAT gaat er FOUT en hoe kan je dit met een workaround oplossen:

Na het markeren van wat zenders als favoriet, verschijnen die dus in een aparte afspeellijst via zenderoverzicht, options, afspeellijst. Wil je vanuit een willekeurige zender naar die korte lijst toe dan gaat dat prima.
Echter vanaf dat moment is de totale lijst wel verdwenen. Volgens de gebruiksaanwijzing moet je dan opnieuw options kiezen en dan "alle verborgen zenders weergeven" kiezen. Inderdaad komt dan de hele zenderlijst weer te voorschijn en je kan er ook door scrollen of die ene gewenste zender aanklikken. Lijkt goed geregeld nietwaar?

MAAR NU KOMT HET: wat je ook probeert, dat zenderoverzicht krijg je niet uit je scherm weg en blijft hardnekkig voor het gekozen zender beeld staan. Als je voor options sluiten kiest verdwijnt het scherm weer wel, maar levert de OK knop elke keer alleen de favorieten lijst op. Ik heb dat weggekregen door een automatische herinstallatie van ALLE zenders.

Mijn advies is om de functie favorietenlijst maar niet te gebruiken en door handmatige herordening alle favorieten naar de eerst zeg 10-20 plekken te verschuiven. Het totale zenderoverzicht opent bovenaan de lijst en daar staan dan je meest gekozen zenders automatisch in het gewenste rijtje.

Om positief te eindigen: de mogelijkheid om files over het netwerk af te spelen was vrij snel operationeel te krijgen met het gratis programma TVersity. In TVersity zelf zet je dan de gewenste folders op die PC in de lijst en die verschijnt dan ook op de TV. WMP11 op netwerkdelen zetten en alles in de playlists zetten vond ik problematischer qua resultaat, hele filders worden gewoon nog niet zichtbaar. Als je daarentegen films met VOB-files op een harddisk zet en die over de USB aansluiting wil afspelen, levert dat reboots op, als je te lang op onleesbare bestanden blijft staan. Kennelijk grijpt de besturing al op korte time-out in. Ook mis je het automatisch aflopen van die files vanuit de VTS indicaties die TVersity (of ook WMP11) voor je regelt. Over de opties en beperkingen qua titels en beeldformaten in deze functies draag ik verder bij op kieskeurig.nl

CI+ heeft gelukkig niets met deze functie van doen...

NB Het valt me wel op dat bepaalde ingestelde beeld en geluid voorkeuren de neiging hebben om steeds weer naar de fabrieksinstellingen terug te vallen. Volgens mij zou je in elk van de smartinstellingen per ingang of toepassing elke waarde in beeld en geluid anders moeten kunnen instellen. Nu lijkt het erop dat alleen smart "persoonlijk" dat echt vasthoudt...

Laatst gewijzigd door Donthuis; 14 november 2009 om 11:55