Los bericht bekijken
  #228  
Oud 12 november 2009, 18:45
Donthuis's schermafbeelding
Donthuis Donthuis is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 10 september 2009
Locatie: Rijswijk Casema
DTV: 37PFL9604 met Smit! CAM
Berichten: 242
Standaard dat is de vraag/eindelijk één CAM-zaak gevonden

Volgens de gebruiksaanwzijzing van Philips moet de TV afstaan voor het plaatsen van de CAM/CI+ module, dus dat kan ook spanningsloos zijn. Verder bevat het configuratie menu een mogelijkheid de CAM/CI+ te authenticeren. Daarin is fash of niet flash niet relevant.

Kortom: laat Philips maar eens aangeven hoe je vanuit de standby dan wel de uitstand de authenticatie kan herstarten, dan weten wie er gelijk heeft!

Er is wel iets merkwaardigs rond authenticatie van de CAM: maandagavond kon je mijn 37PFL9604 TV af en aan (naar standby) zetten en meteen na herstart power 2x zonder onderbreking naar de laatst gekozen zender springen. Vanaf dinsdag ochtend levert elke wake up vanuit standby echter een "geslaagde IRDETO authenticatie" melding op. Daar moet je OK op drukken (anders stopt hier de vooortgang) en de zender opnieuw kiezen.

Kortom, je hebt eigenlijk vier of vijf toetsindrukken nodig om weer te starten waar je was geëindigd: 2x powerknop, OK op Authenticatie, Home, Televisie en dan eigenlijk nog een keer op de zender zelf. Misschien dat tweemaal OK na authenticatie ook wel werkt, dat scheelt een keertje... Kan het zijn dat Ziggo steeds authenticatie vraagt in de review periode, opf is dit een Philips failsafe procedure die niet beschreven is?

IK heb even de standby zenderupdate weer aangezet om te zien of die zender updates om 6 u 's ochtends er wel automatisch doorheen komen.

Wordt vervolgd, maar totnutoe ben ik zéér tevreden met dit resultaat. Weergaloos beeld, zowel SD/HD als analoog bij "goede" signaalsterkte.