Discussie: Oproep: bbned 32MB download duurt uren!
Los bericht bekijken
  #18  
Oud 12 november 2009, 12:55
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Als je geen duidelijke informatie verstrekt kun je ook geen (duidelijk) antwoord verwachten. Klaar.

Je bent allesbehalve duidelijk. Enige wat wel blijkt is dat je niet ontzettend welwillend bent om iets uit te voeren. Als je meer informatie verstrekt kunnen mensen hier je wellicht van een antwoord voorzien.

Het enige wat we weten is dat een speedtest laat uitvalt en dat er een probleem is. Als je al IT professional bij een klant zit had je zelf ook kunnen bedenken dat onderstaande informatie handig is om een vraag te kunnen beantwoorden:

- Op 1 pc of op meerdere pc's?
- Is er sprake van een router of is de pc direct met het modem verbonden?
- Is het modem gereset? (min 30sec spanningsloos)
- Wat voor type modem staat er?
- Is het modem op de juiste plaats aangesloten (direct op het AOP)?
- Sinds wanneer speelt het probleem?
- Zijn alle mogelijk oorzaken op de pc zelf al uitgesloten?
- Test het vervolgens ook nog eens op andere test sites, wat is het resultaat daar? (als je dit niet wil uitvoeren voor je klant ben je niet echt bezig voor je klant om het probleem opgelost te krijgen).

Als je een of meerdere zaken hierboven nog niet hebt uitgevoerd, alsnog doen. Wel dubieus dat je jezelf tot een forum moet richten voor een oplossing terwijl je fijn een factuur uitschrijft voor je klant. Je stelt je naar de klant op als professional, gedraag je dan ook zo. Het advies aan jou klant geven wat je hierboven voorstelt is allerminst professioneel en is zeker geen oplossing.

Je bied geen oplossing, enkel een work-around, en dan work-around die "onderbouwd" word met foutieve feiten en aannames. Je stuurt zeker wel een factuur sturen aan je klant... Je verwijt Ziggo dat ze jou met een kluitje in het riet sturen, maar je doet precies hetzelfde met jou klant.
__________________