Los bericht bekijken
  #224  
Oud 12 november 2009, 10:27
Donthuis's schermafbeelding
Donthuis Donthuis is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 10 september 2009
Locatie: Rijswijk Casema
DTV: 37PFL9604 met Smit! CAM
Berichten: 242
Standaard allerlei reboots vergen echt geen CAM acties

Volgens mij kan je elke hardware weer in de rusttoestand krijgen door alles spanningsloos te maken. Denk maar aan het uiterste redmiddel bij PC-crashes. Met zoiets heb ik ook wel tijdelijk falende moederborden van PC's weer overeind gekregen. Alleen USB wil nog wel eens door in en uitsteken overeind komen, maar ook hier levert een opstart altijd een nieuwe detectie op. Dit soort apparatuur bevat steeds meer PC-technologie en zo moet je ook gaan denken bij foutoplossingen.

In feite zijn reboots ook harde restarts, al komen ze van binnen uit: "watchdog timers" herkennen lange vastlopers en grijpen dan hard in.

Kortom, gewoon CAM laten zitten waar die zit en als een restart met de stanby dan wel vervolgens aan/uit knop aan de zijkant niet meer werkt, de stekker van de TV trekken en een tijdje wachten met terug te steken.

Dat betekent overigens niet dat er niet verder aan de Firmware gesleuteld moet worden (zolang crashes tenminste hiervan afhankelijk zijn)!

Zelf blijf ik maar heen en weer springen in de menu's zonder reboots. Maar als er een keer door allerlei haastige sprongen eens in zoveel weken een reboot aankomt zal je mij niet horen klagen. Hij hoeft alleen maar foutloos te worden met normale, rustige commando's, je mag niet verwachten dat software ooit door Philips volledig foutloos gemaakt kan worden. Zoiets gebeurt in de IT-wereld ook niet en het aantal variabelen in toestanden en commando's is niet gering (FW van 45 Mb is groot voor dit soort functies).

Wordt vervolgd... (naast particulier ook mgt consultant ICT).