Los bericht bekijken
  #1  
Oud 12 november 2009, 00:33
Wushuwakkie's schermafbeelding
Wushuwakkie Wushuwakkie is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 11 november 2009
Locatie: Ziggo
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra / Arris
DTV: Cisco 8455
Berichten: 1
Standaard Cisco 8455 issues, reproduceerbaar

Hallo beste forumgebruikers,

Sinds een aantal maanden ben ik de minder trotse eigenaar van een 2 jarig abonnement op ITV en zit ik er sterk over na te denken om op 31-12-2009 richting Scheveningen te rijden en de Cisco op die brandstapel aldaar te gooien.

Wat is nu het probleem....
Buiten het feit dat ITV nog niet volledig voldoet aan mijn verwachtingen qua stabiliteit/beschikbaarheid moet ik zeggen dat het er op lijkt dat Ziggo met de dienst aan de slag is gegaan. Er is op dat gebied mijns inziens verbetering echter......! Die draak van een Cisco frustreert mij op het leven. Vastloper hier, vastloper daar. Dan blijft dat ding aan staan (Harddisk), dan loopt hij vast in het menu. Irritatie alom.

Nu heb ik één van de problemen weten de reproduceren.
Om het apparaat niet vast te laten lopen moet ik een volgorde van aanzetten aanhouden namelijk, allereerst mijn TV (LCD Philips) en geluidsinstallatie (Soundbar Philips) en daarna pas de Cisco. Doe ik dit niet dan krijg ik de melding te zien dat het beeldsignaal niet wordt ondersteund, heb ik geen geluid of loopt deze vast. Kennelijk gaat er iets niet lekker met het HDMI signaal wat uit die Cisco komt. Trek ik de HDMI connector eruit en stop ik hem er weer in dan verschijnt er een geweldig mooi groen beeld op mijn TV met als resultaat dat die Cisco vastloopt. Stekker uit de muur en erin en het kijkfeest kan beginnen.

Is het kijkfeest eenmaal afgelopen dan moet er in huis weer even nagedacht worden over de manier van uitzetten. Eerst de Cisco, dan de Soundbar en de LCD. Doe ik dit niet dan loopt die Cisco vast en heb ik stookkosten bespaard omdat dat ding de gehele nacht aan heeft gestaan.

Uiteraard ben ik al geruime tijd bezig geweest om naar een oplossing te zoeken. Eerst maar eens gebeld met Ziggo. De lieve dame vertelde mij dat, lees, ALLE stb's hier last van hebben. Heb mevrouw uitgelegd dat mijn Humax en twee Samsungs (één daarvan HD ontvanger met HDMI) nog nooit zijn vastgelopen, echt nog nooit. Het kon ook liggen aan de manier waarop ik de zaak heb aangesloten. Ik moest mijn spanning niet uit een verdeeldoos halen maar uit een aparte wandaansluiting. Heb mevrouw uitgelegd dat deze niet voorhande is en wanneer ik dit wel zou doen enkel mijn Cisco verzien zou zijn van spanning maar mijn TV niet. Eerlijk gezegd had ze daar een goed punt, kans op vastlopers wordt direct gereduceerd tot zeg 1%. Uiteindelijk resultaat, Er is geen oplossing. Dit heeft ze niet letterlijk gezegd maar gezien haar antwoorden/suggesties redelijk kansloos dus.

Toen werd ik gebeld door één of andere medewerker/verkoper die een klanttevredenheidsonderzoek startte bij mij. Uiteraard aangegeven dat de Triple Play dienst naar wens is maar dat ik erg met ITV in mijn maag zit. Hij was verbaasd dat ik deze problemen had en gaf mij het advies om contact op te nemen met Sluitallesaan.nl. Daar kon ik het verzoek in schieten zodat het apparaat vervangen zou worden om in ieder geval te kijken of deze niet defect was. Vol goede moed een e-mail geschreven en mij werd aangeraden om de update op het apparaat te zetten die half oktober beschikbaar was gekomen. Uiteraard staat automatisch updaten aan dus deze was er al overheen gedenderd met als resultaat, precies wat de changelog zei, verbeterde gui snelheid en een lege RTL gemist. Woehoe, geen firmware dus. Deze informatie heb ik op mijn beurt weer teruggemaild met de hoop dat het apparaat nu wel omgeruild zou worden. Niets bleek minder waar. De reactie van Sluitallesaan was dat Ziggo de omruilacties voor haar rekening neemt dus kousje af, kastje muur, zwaar ontstemd!

Weer contact met Ziggo, nu maar per mail. In de reactie van Ziggo wordt met geen woord gerept over de vervanging van mijn huidige Cisco. Het enige wat ik wil is het uitsluiten van een mogelijk uniek probleem op het apparaat wat bij mij in de huiskamer staat. De smaak die dit hele traject bij mij achterlaat is dat men zeker op de hoogte is van mijn problematiek. Het enige wat men nog mist is het welbekende scrotum om toe te geven dat het gewoon huilen met de pet op is aangaande de hardware keuze. Nog mooier vind ik dat die dingen nu voor een habbekrats bij een Ai1 abonnement worden "verkocht", hilarisch.

Nu heb ik begrepen dat eind November een firmware update beschikbaar komt. Hebben mensen toevallig al de releasenotes/changlog kunnen bekijken om te achterhalen wat Ziggo hiermee denkt op te lossen?

Wat ik wel weet is dat ik Ziggo volledig de ruimte heb gegeven om een duidelijk antwoord te geven, problemen op te lossen maar dat deze ruimte nu bijna verdwenen is. Het laatste wat ik nog kan doen is de firmware update afwachten. Uiteraard hoop ik dat deze de problemen zal oplossen mocht dit niet het geval zijn dan zit ik hard na te denken over een ingebrekestelling.

Graag verneem ik van julle over de releasenotes/changelog en met vriendelijke groet,

Wushuwakkie