Los bericht bekijken
  #56  
Oud 12 november 2009, 00:26
CrT's schermafbeelding
CrT CrT is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 10 november 2009
Locatie: Enschede, @Home
Ziggo Internet: alles-in-een
DTV: Humax
Berichten: 4
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Spartagek Bekijk bericht
Linux drivers zijn gewoon beschikbaar, dus je rant is nergens voor nodig
Het is goed dat er iets van herkenning bij Canon is voor wat betreft het bestaan van Linux maar het enkele gegeven dat er drivers zijn is niet bij voorbaat reden voor blijdschap.

Zo zullen de drivers 'gesloten' zijn (dat is standaard, niet enkel bij Canon) wat problemen met ondersteuning in de toekomst kan betekenen. Is de driver volledig ten op zichte van de drivers voor andere besturingssystemen ("alleen de cdprint functie werkte niet zo goed")? Zelfs als de driver niet meer is dan een Windows driver met een jasje er omheen, hoeft nog niet alle functionaliteit meegenomen te zijn. En als het onderhuids een Windows driver is, is dat dan een van een Windows versie die nog lang ondersteund wordt?

Werkt de installatie van de driver leuk met de package manager samen? Kan je bijvoorbeeld een repository toevoegen van de printerfabrikant en verder via de package manager de installatie afhandelen en de driver up to dat houden? Ter vergelijking: mijn Brother printer driver moet ik eerst op internet opzoeken en dan met "--force-all" mijn systeem in poken.

Ik weet niks van de kwaliteit van Canon printers, ik denk dat ze in het algemeen goede producten maken. Naar mijn mening laat de 'klant bejegening' bij Canon wel te wensen over: je mag blij zijn dat je hun producten kunt aanschaffen en verder moet je vooral niet zeuren. De verkrijgbaarheid van printer drivers van Canon is nieuw(s) voor mij; positief maar nog te vroeg om te zeggen dat een 'rant' nergens voor nodig is.ps.
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Spartagek Bekijk bericht
gezien je 'naamvoering' zal ik wel tegen een muur lopen, en veel commentaar krijgen hierop, aangezien linux fanboys
Tja, wat te denken van 'naamvoering'. Ben jij een voetbalfanboy of een classicus die geestelijk gestoord is? Hekel aan Gazelle fietsen?