Los bericht bekijken
  #1  
Oud 11 november 2009, 22:19
Jack S.'s schermafbeelding
Jack S. Jack S. is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 11 november 2009
Locatie: Nieuwerkerk a/d IJssel Casema
Ziggo Internet: TV+Int+Tel Motorola SBV5121E
DTV: Humax iPVR-9200C
Berichten: 7
Standaard PVR eerst disk dood, daarna hele PVR

Onze Humax iPVR-9200C hebben wij gekocht in september 2007. Hij heeft de functionaliteit die wij willen en deed het vrijwel perfect. In zijn leven tweemaal een software update gedownload, zonder problemen. Slechts een héél enkele keer een mislukte opname gehad. Dagelijks het 8-uur journaal opgenomen.
Tot een paar weken geleden, nog geen 2 maanden nadat de garantie afliep. Eerst de melding dat de vrije ruimte op was terwijl er maar heel weinig op stond. De opnamen verwijderd, geen effect. Geprobeerd te formatteren. Raar geluid, soort rinkelende piepjes. O jee, de disk. Piepen hield op. Het menu toonde geen "Recorder" meer, maar als 5e wel "Games" (dit las ik in een andere discussie ook).
De tuner deed het nog wel. Dat wil zeggen, een paar dagen. Toen was het display geheel donker en deed niets het meer.
Opsturen kan (en hopen op coulance), maar dan ben je minimaal 50 euro (onderzoekskosten) kwijt vrees ik.

Alternatief 1: Proberen te repareren. Ik ben geen electronicus, maar wel thuis in computers en hard disks en ook weer niet zo bang om de Humax open te maken.

Alternatief 2: Aanbieding voor de Ziggo PVR (is de Cisco 8455DVB) voor 99 euro! Kan ook HD, heeft HDMI en 2 tuners, maar kan niet 2 opnames tegelijk maken. Wordt bovendien warm, ook in standby zegt men. Staat bij ons in een kast die alleen open is als we kijken, maar verder dicht is.

ALLE tips en ervaringen zijn welkom.