Los bericht bekijken
  #5  
Oud 11 november 2009, 20:55
Kristel's schermafbeelding
Kristel Kristel is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 9 november 2009
Locatie: Hoorn / Multikabel
DTV: Humax iHDR5050
Berichten: 17
Standaard

Sorry voor de late reactie. Ik was gisteren niet thuis dus kon de info niet checken.


@ Isis. De netwerk installatie is correct. 514MHz, 8888 en 6875.

@GolfTouch. Nee, er is niets angepaast in de laatste jaar. Wel een nieuw digital ontvanger in April maar het werkte prima.
Ik heb geen versterker, nee, want ik vond het prijzig en de signaal vanaf de meterkast was volgend de monteur die vorige jaar is gekomen voldoende.
Er was inderdaad een splitter maar vanaf het moment dat het mis ging, heb ik de splitter meteen weg gehaald om t kijken of het zonder beter ging. Maar helaas ik heb nog last van blokken op de kanalen boven genoemd.
Installatie is als volgt: Van de meterkast naar de woonkamer (12 or 15 meter? in de muur, originele installatie). Daarna van de woonkamer naar de digitale ontvanger (5 meter kabel). Niks bijzonder dus.
En als ik zou weer de slaapkamer TV aansluiten dan zou een splitter komen + kabel van 15m naar de slaapkamer TV. Maar daar begin ik niet eens over want ik kijk alleen film 1 in de woonkamer.
Mijn onvtanger is de Humax iHDR-5050C.
Op goede zender (ook met splitter) is de strength tussen 20 en 26%, de quality 100% en de BER 0 (wat is BER eigenlijk?)

@Tja. Vorige jaar, toen het probleem eerst begon en ik ging naar de winkel nieuwe kabels kopen. De winkelier wist meteen wat mijn probleem was. Hij had meerdere klanten gehad met hetzelfde klacht en wist dat digitenne in Hoorn was net begonnen dus kwam op conclusie dat het had mee te maken. Ik vond dan dat Ziggo moest het zelf oplossen. Maar een oplossing van hun kant kwam niet echt.
Ik zou niet leuk vinden om weer nieuw kabels te kopen inderdaad. Speciaal sinds ik ga verhuizen begin 2010. Maar ok, kan je misschien adviseren welk kabel dan?