Los bericht bekijken
  #24  
Oud 11 november 2009, 12:55
Jalu's schermafbeelding
Jalu Jalu is offline
Member
 
Geregistreerd: 23 oktober 2009
Locatie: Stadskanaal/@home
Ziggo Internet: Alles in één basis
DTV: DM-8000 SSCT Ziggo en FTA Sat
Berichten: 90
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door G.bruiker Bekijk bericht
Ze gooien niets echt "open" en niemand komt in een wurggreep,de nieuwe partij wordt gewoon wederverkoper en als je het stukje hierboven leest
http://ziggo-gebruikers.nl/forum/sho...4&postcount=20
zie je ook wat daarvoor betaald moet gaan worden aan ziggo.. een tweede partij kan op zijn hoogst 1,50 per abonnee winst maken wil ie concurrerend zijn,daar moeten kosten van personeel nog vanaf dus het betreft meer een papieren maatregel,want voor die prijs waagt niemand zich er aan.
Over die getallen wordt nog wel gesproken, want Ziggo en UPC hebben natuurlijk bewust die prijs per abonnee zo hoog gesteld dat het een oninteressant verhaal wordt. Echter; als ze verplicht worden om de kostprijs te rekenen (en die kostprijs moeten aantonen!) dan zal het plaatje wel eens er heel anders uit kunnen zien.

Overigens ben ik het er wel mee eens dat het openstellen van de kabel voor andere aanbieders voor alle kabelnetten zou moeten gelden. In het ideale geval wordt de infrastructuur (de fysieke glas- en coax bekabeling) en de dienst volledig van elkaar gescheiden, net zoals dat het geval is bij energie en telefonie. Bedrijven als Ziggo en UPC moeten dus gewoon voor de keuze gesteld worden: wil je netwerkbeheerder worden, dan moet je de diensten aan anderen overlaten. Wil je echter diensten-leverancier worden dan moet je je kabelnet in andere handen overdoen.