Los bericht bekijken
  #20  
Oud 11 november 2009, 11:56
G.bruiker's schermafbeelding
G.bruiker G.bruiker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 10 november 2008
Locatie: Ziggo
Ziggo Internet: Alles in een extra 200/20,Ubee EVW320b
DTV: 2x Samsung CI+ TV met SMiT cam,Samsung SMT-C7140A HD Recorder, Humax 5300C
Berichten: 3.310
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Riparius Bekijk bericht
Die situatie in de regio Gouda is historisch zo gegroeid omdat de REKAM aanvankelijk zelf geen digitale televisie aan kon bieden. Dat heeft dus niets te maken met nieuw beleid. De kabel is bij CAIWAY ook niet 'open' want derden hebben geen toegang tot het netwerk, en krijgen die ook niet omdat CAIWAY als kleine kabelaar niet mee hoeft te doen met het idiote OPTA plan.
Het gaat er niet om hoe het ontstaan is,het gaat er om dat in de praktijk meerdere aanbieders zonder problemen op een net kunnen zonder dat de kwaliteit en kwantiteit aangepast hoeft te worden.
Ongeacht of een netwerk nu open is of niet,dat zoals jij dat noemt "idiote plan van de opta" is technisch gewoon mogelijk en dat bewijst de Rekan/Caiway.
Net als een concurrent van Ziggo dat kan,het wordt geregeld zoals je een andere energie aanbieder neemt,daarbij zit er ook geen stroom van meerdere partijen op het netwerk.
In de plannen huurt een andere aanbieder als grootverbruiker een aantal zenders of desnoods alle zenders welke ze als wederverkoper weer kan verkopen als abonnement.
In de stream wordt de data zo aangepast dat abonnees van de andere provider via het ziggo netwerk krijgt waar ie voor betaalt.
Het is dus niet zo dat bij 3 aanbieders de zenders er ook 3 keer opzitten.
Wil de andere provider er nieuwe zenders bij dan zal ze dat met Ziggo moeten regelen,maar dat heeft als bijwerking dat Ziggo en de tweede partij ook samen zenders kunnen inkopen waardoor er zenders op de kabel kunnen komen die er nu nog niet zijn omdat Ziggo het te duur vindt.
Maar als het qua capaciteit niet kan,zal een andere provider nooit ten koste van Ziggo abonnees,zenders kunnen toevoegen.
Het valt allemaal wel mee en rampzalig is het al helemaal niet.

Daarnaast valt het concurrentie deel erg tegen:
http://dutchmedia.nl/blog/?p=1824
Ziggo rekent ongeveer 13 euro incl btw voor de nieuwe aanbieders,dus hoe een nieuwe aanbieder hier in kan stappen en concurrerend kan zijn ten opzichte van de 16 euro van Ziggo en er zelf ook nog wat aan te verdienen... het zal dus wel meevallen met die concurrentie op de kabel.
__________________
Voorkomen is beter dan genezen,de negeerlijst is dan al snel juist de goede sfeer lijst... voor als echt niets meer helpt.. Vanish !

Laatst gewijzigd door G.bruiker; 11 november 2009 om 12:13