Discussie: Vraag: switch of router
Los bericht bekijken
  #2  
Oud 10 november 2009, 14:30
Isis's schermafbeelding
Isis Isis is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 september 2009
Locatie: Hoogezand/@Home
DTV: Samsung DVB-9401R
Berichten: 774
Standaard

Eerst het verschil tussen een switch en een router:
Een router krijgt een extern ip-adres van het modem. Daarna geeft deze een intern ip-adres door aan elke computer die eraan verbonden zit, bedraad of draadloos. Met dat interne ip-adres maakt de computer verbinding met de router, die vervolgens internetverbinding geeft aan de computer. Een router wijst het internetverkeer de goede weg naar de goede computer.

Een switch schopt alle binnenkomende verkeer per direct door naar alle computers die eraan hangen. Via een switch kan je alleen verkeer versturen binnen hetzelfde netwerk (dus alleen naar pc's die op die switch zitten). Bovendien snapt een switch het internetprotocol TCP/IP niet.


Dus als jij met twee computers op internet wil, moet je een router hebben. Dat je geen draadloos internet gebruikt maakt hier verder niet voor uit.

Voor info over verschillende routers kan je hier kijken:
http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=21362
http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=16239

Het modem onthoudt geen ip-adressen, maar mac-adressen. Hij onthoudt één mac-adres voor je telefoonaansluiting en één voor je internetaansluiting (dus het mac-adres van een computer of van een router). Elke keer als je een ander apparaat voor internet aan je modem hangt, moet je het modem een paar seconden van de stroom halen, zodat de boel gereset wordt. Je kan ook twee uur wachten, dan wordt het automatisch gereset.
__________________
Please Google your question before asking.