Los bericht bekijken
  #5  
Oud 10 november 2009, 13:13
jojootje's schermafbeelding
jojootje jojootje is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 29 augustus 2009
Locatie: Echt / Ziggo / KPN glasvezel
Ziggo Internet: Ai1+ / TL-WR1043ND
DTV: Sony KDL40-W5500/Neotion CI+/Humax 5200
Berichten: 551
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Robus Bekijk bericht
Wellicht ligt mijn oplossing te veel voor de hand, maar ik meld het toch maar even. De KDL37W5500 heeft in de geluidsinstellingen een optie zitten specifiek bedoeld om geluidsverschillen te niveleren, Auto Volume geloof ik. Dat zou in ieder geval moeten werken op dezelfde zender (onderdrukken luidruchtige reclameblokken) maar werkt mogelijk ook tussen zenders onderling. Heb je daar al wat mee geprobeerd? Daarnaast nog een optie Volume Offset, wellicht ook een oplossing?
Ik heb "Auto Volume" al vanaf het begin op "Aan". Het volume van reclame blokken wordt dan genivelleerd. Als je echter een HD zender of een zender met 5.1 hebt, is het volume verschil er weer. Afgelopen zaterdag bij "Wetten Dass" op ZDF flink verschil in volume met het vorige programma.
Echter de "Scene" instelling is ook van toepassing. In "Standard" heb je dan 5.1 via je TV-speakers met de volumeverschillen. Zet je "Scene" op "Bioscoop" dan heb je weinig volumeverschil, omdat je TV-speakers dan op "Bioscoop" staan.
Ik weet niet hoe het geluid optisch naar de reciever gaat, ik luister niet default via mijn HT-setje van Sony, maar ik heb het vermoeden dat de instellingen van de TV meespelen.