Los bericht bekijken
  #125  
Oud 10 november 2009, 08:56
rweersch's schermafbeelding
rweersch rweersch is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 juli 2009
Locatie: Sweikhuizen
Ziggo Internet: AiE Basic, Ubee
DTV: Humax 5100C en CI+
Berichten: 277
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Riparius Bekijk bericht
Ik denk dat je hier het product en de leverancier van dat product verwart.
Nee hoor. Samsung is de producent, Ziggo de verkoper. Puur naar het consumentenrecht kijkende heeft Ziggo mij een ondeugdlijk product verkocht, niet Samsung. Ziggo is derhalve de partij die het moet oplossen. Als de 270R blijkbaar een bug heeft, die in alle exemplaren voorkomt, dan is het opsturen van een nieuw exemplaar natuurlijk onzinnig. De enige oplossing is dat Ziggo de getroffen klanten een ander product stuurt. Sansumg heeft daar niks mee te maken, want ik heb geen koopovereenkomst met Samsung gesloten.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Riparius Bekijk bericht
(...) Zaken die vanuit het perspectief van de gebruiker van belang zijn staan duidelijk op het tweede plan, en dan krijg je dus dit soort ergernissen. Het is verder illusoir om te denken dat concurrentie ook maar iets aan deze situatie zou veranderen.
Natuurlijk verandert dat iets. Als kabelaar A klanten verliest aan kabelaar B omdat A rommel uitlevert, dan zal A zich niet lang bedenken en op zoek gaan naar een andere decoder. Maar aangezien de Ziggo-klanten geen alternatief hebben, heeft Ziggo ook geen enkele noodzaak om iets aan deze schrijnende situatie te doen. Als voorbeeld wil ik bv. routers noemen bij ADSL-providers. Als blijtk dat provider A een slechte router levert en klanten naar provider B overstappen, dan schakelt A alsnog naar andere routers om. Dat is in de praktijk al vaak genoeg gebeurt.
Concurrentie zorgt simpelweg voor betere dienstverlening omdat je anders klanten verliest.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Riparius Bekijk bericht
Vanuit praktisch oogpunt zou ik je alleen maar aan kunnen raden om de Samsung DCB-B270R ontvanger zo snel mogelijk te dumpen en een andere ontvanger te kiezen, bijvoorbeeld een Humax IR-FOX C. Natuurlijk heeft die ook problemen (die ook op dit forum aan de orde worden gesteld), maar je ergernisniveau zal m.i. toch significant afnemen.
Oh, ik erger me er niet meer op: ik heb tijdelijk de ontvangers omgewisseld, zodat de Samsung HD-ontvanger op de 4:3 tv hangt, en de Samsung 270 aan de 16:9. In 16:9 is er namelijk niks aan de hand. Voor mij is dat een prima werkende technische oplossing.
Ik heb alle consumentenorganisaties aangeschreven die er zijn om dit onder de aandacht te brengen. Helaas krijg ik veelal als reactie dat er te weinig klachten over dit probleem zijn ontvangen. Blijkbaar gebruikt bijna niemand dit apparaat op 4:3.
Maar het gaat me om het principe. Hoe dan ook gaat ik hiermee door tot Ziggo actie onderneemt. Dit blijft gewoon volksverlakkerij. Dus ik ga deze 270R ook stug weer terug sturen, net zolang tot ik een Umax of iets dergelijks krijg.