Los bericht bekijken
  #3  
Oud 9 november 2009, 23:57
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door whats85 Bekijk bericht
Gaat toch niet zo zijn dat we straks zonder RTL 7, 8 HD en NET5 HD zitten. Ziggo ACTIE!
Achter de schermen wordt er al lang actie ondernomen bij Ziggo. Maar voor zover ik het begrijp is het breekpunt bij de onderhandelingen (met RTL en SBS) dat deze zenders structureel betaald willen worden voor doorgifte van hun HD simulcasts (!) terwijl Ziggo niet verder wil gaan dan een eenmalige financiële bijdrage aan deze commerciële zenders om de benodigde investeringen in apparatuur te (helpen) financieren., net zoals ze dat voor de NPO hebben gedaan. Zolang deze patstelling niet wordt opgelost zullen de HD simulcasts van RTL en SBS niet te zien zijn bij Ziggo.

Ik schaar me trouwens achter de positie van Ziggo dat HD simulcasts van bestaande SD zenders uit het kosteloze basispakket ook deel moeten uitmaken van dat basispakket, en dat de HD versies van de zenders van de RTL groep en de SBS groep dus niet terecht moeten komen in een betaald HD pakket. Als Ziggo gewoon de poot strak houdt zullen de commercielen vanzelf een keer overstag gaan, want op een gegeven moment zal het belang van een optimaal bereik van de HD simulcasts commercieel de doorslag geven.

Wat die meneer Eljon van SBS beweert is natuurlijk een lachertje, en de (eeuwige) vergelijking met auto's om het voor Jan met de pet aannemelijk te maken dat de kijker het maar moet ophoesten is helemaal van de gekke. Om het even scherp te stellen: stel dat RTL4 (destijds RTL Véronique) in 1989 was begonnen met uitzenden in zwart-wit (en in mono) en toen had beweerd dat kleur natuurlijk mooier was maar dat de kijker daar dan maar extra voor moest betalen, denk je dan echt dat ook maar iemand dat au sérieux genomen zou hebben? Nee dus. En, veel korter geleden, met de overgang van de zenders van de RTL groep en de SBS groep naar 16:9 anamorf breedbeeld, hebben we toen iemand van die zenders horen beweren dat breedbeeld weliswaar mooier was maar dat de investeringen daarvoor dan ook maar door de kijkers moesten worden opgebracht? Nee dus.