Los bericht bekijken
  #16  
Oud 9 november 2009, 22:34
patrick-linux's schermafbeelding
patrick-linux patrick-linux is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 9 november 2009
Locatie: Sittard/@Home/Ziggo
Berichten: 8
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door om1 Bekijk bericht
Geen idee of de Ziggo wijk en straatkasten noodstroom hebben, dus of jouw UPS zin heeft is maar de vraag. Een belangrijke eigenschap van coax is de impedantie. Deze moet correct zijn. Maar ik weet dus niet 100% zeker of 50 of 75 Ohm kabel gebruikt wordt (dat zijn de meest voorkomende waarden). Het typenummer suggereert 75 Ohm.
Tegen stroomuitval in de hele straat of wijk kan ik inderdaad niets doen, maar ik had het dan ook over stroomuitval in huis. Het wil nog wel eens gebeuren dat er te veel apparaten tegelijk worden aangezet en dat de stroom dan uitvalt. Ook hebben we de afgelopen week meerdere malen de stroom er een half uur tot drie kwartier vanaf gehad, in verband met het vervangen van stopcontacten en lichtschakelaars. Mijn PC heb ik gewoon aan laten staan, aangezien deze toch aan de UPS hangt. Het modem en de router krijgen nu alleen geen stroom meer, maar als ik deze ook op de UPS aansluit blijft mijn toekomstige website in ieder geval online als hier in huis de stroom eraf gaat.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mesa57 Bekijk bericht
Coax kabel is er in verschillende kwaliteit. Daarbij gaat het met name om de afscherming tegen stoorsignalen van buitenaf en demping die de kabel per meter op de hoge frequenties oplevert. Ik ken je Tratec kabel helaas niet en kan ook op internet de specificaties niet vinden. Over het algemeen wordt Hirschman Koka 799 als een zeer goede kwaliteit kabel gezien en aangeraden.

Iedereen zegt, en met name Ziggo, dat je het modem bij het AOP (abonnee afname punt, daar waar de groene Ziggo kabel eindigt) moet aansluiten. Ik heb daar zo mijn twijfels over. Het eerste wat ik ga proberen als in Ziggo internet heb is of er een verschil is tussen het aansluiten van het modem direct op het AOP of met 25m coax ertussen ...
Van Ziggo kan ik me die uitspraak voorstellen, ze willen niet dat er een onbekende installatie tussen het AOP en het modem zit en dat er dan over naar de helpdesk gebeld wordt dat e.e.a. niet werkt ...
Ik had inderdaad ook al gezocht op het typenummer, maar kon er ook niets over vinden.

Weet je ook waar ik doe Koka 799 kan kopen? Op internet vind ik tot nu toe alleen webshops waar ik nog nooit eerder van gehoord heb. De connector die erop moet, is dit deze F-connector?