Los bericht bekijken
  #124  
Oud 9 november 2009, 18:44
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door rweersch Bekijk bericht
Ziggo heeft geluk dat ze eigenlijk geen concurrent in deze regio hebben, anders was ik al lang naar een andere leverancier op zoek geweest; IPTV is kwalitatief slecht, evenals Digitenne, en satelliet vind ik te duur.
't Is ongelooflijk dat een leverancier dit soort foute producten blijft uitleveren. Het is tevens onvoorstelbaar dat ze zelf niet in staat zijn om fatsoenlijk te testen en de situatie van de klant na te bootsen.
Ik denk dat je hier het product en de leverancier van dat product verwart. Als er wel andere (concurrerende) kabelaars in het Ziggo gebied actief zouden zijn, dan was de kans zeer groot dat die precies dezelfde Irdeto ontvangers leverden of in ieder geval hadden goedgekeurd voor gebruik op het netwerk. Dezelfde ontvangers worden namelijk nu ook al gebruikt in gebieden waar bijv. CAIWAY, Delta, of Kabel Noord kabeltelevisie leveren.

Als je het hebt over de leverancier van je ontvanger dan bedoel je Ziggo, maar het is toch in eerste instantie Samsung die de betreffende brakke ontvangers produceert en op de markt neerzet. Zeker het soort bugs waarvan hier sprake is heeft niets van doen met het door Ziggo geleverde signaal, dezelfde bugs treden gegarandeerd ook op bij andere kabelaars waar diezelfde ontvanger wordt gebruikt.

Wat je Ziggo intussen wél kunt verwijten is dat ze producten die ze 'certificeren' zo slecht testen dat dit soort bugs bij de test niet opvallen en er dus doorheen glippen. Maar die hele 'certificatie' is een wassen neus, het gaat Ziggo vooral om het testen van zaken die in hun eigen belang zijn, bijvoorbeeld om te kijken of de beveiliging op orde is zodat het apparaat niet eenvoudig kan worden gemanipuleerd of gemodificeerd zodanig dat er zonder abonnement of geldige smartcard kan worden gekeken, en of alle restricties die Ziggo eist op de gebruikersfunctionaliteit (bijvoorbeeld het niet naar eigen inzicht kunnen sorteren en nummeren van de basiskanalenlijst) wel zijn geïmplementeerd.

Zaken die vanuit het perspectief van de gebruiker van belang zijn staan duidelijk op het tweede plan, en dan krijg je dus dit soort ergernissen. Het is verder illusoir om te denken dat concurrentie ook maar iets aan deze situatie zou veranderen. Andere kabelaars streven namelijk dezelfde (commerciële) doelen na, en dus zou keuzemogelijkheid alleen inhouden dat je kunt kiezen of je door de hond of door de kat wilt worden gebeten.

Vanuit praktisch oogpunt zou ik je alleen maar aan kunnen raden om de Samsung DCB-B270R ontvanger zo snel mogelijk te dumpen en een andere ontvanger te kiezen, bijvoorbeeld een Humax IR-FOX C. Natuurlijk heeft die ook problemen (die ook op dit forum aan de orde worden gesteld), maar je ergernisniveau zal m.i. toch significant afnemen.