Los bericht bekijken
  #2  
Oud 9 november 2009, 09:14
Sjoop1985's schermafbeelding
Sjoop1985 Sjoop1985 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 mei 2009
Locatie: Linne (Limburg)/@Home
Ziggo Internet: Alles in Eén Plus, Cisco modem
DTV: Sony Bravia KDL-40NX720 + Ziggo SMiT CI+ CAM & Humax iHDR 5200c
Berichten: 129
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door xenan Bekijk bericht
Nota Bene, de Samsung HD tuner die ik ook nog heb geeft wel snel beeld en zal intern toch ook wel met CI+ werken.
Laat ik hier maar beginnen: Nee. Set top boxes hebben een ingebouwde softwarematige Access Module. Een communicatieprotocol zoals CI+ is in deze apparaten dus ook niet nodig, omdat het één systeem betreft, in tegenstelling tot TV en CAM.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door xenan Bekijk bericht
Een paar dagen geleden heb ik een Ziggo geschikte CI+ CAM in mijn Sony 37W5500 gezet. Het beeld is goed (met name Ned 1, 2, 3) maar er is één ding wat geheel niet bevalt: het duurt heel lang na het aanzetten voordat de TV eindelijk eens beeld geeft.

Na het starten van de TV (wat al even duurt), zodra het scherm oplicht verschijnt de mededeling: bezig met autoriseren. Pas na 20 seconden zegt de TV: autorisatie OK en komt er pas beeld. Mijn oude CRT televisie gaf nog eerder beeld!

Is dit normaal en zoja, wat gaat Ziggo er aan doen? Of is dit niet normaal en hoe verbeter ik dit.
Dat die authorisatie plaatsvindt is sowieso normaal. Ik heb zelf nog nooit getimed hoe lang 'ie in beslag neemt, maar zover ik weet heeft 'ie bij mij nog nooit langer dan 20 seconden geduurd (eerder rond de 10 seconden). Verder is het zo dat ik meestal eerst het beeld krijg, waarna de twee meldingen van de authorisatie verschijnen. Toegegeven, functioneel kun je dan nog niets met je TV.
Of er wat aan te doen is, ik ben bang van niet. Het doorlopen van de authorisatiepocedure kost tijd. Deze zal afhankelijk zijn van de snelheid van de software van CAM en TV en de snelheid van de interface. Anoniem heeft hier wél eens laten vallen dat de Neotion CAMs iets sneller zijn de dan de Smits.
Het enige waar je denk ik zelf invloed op kan uitoefenen is de softwareversie van je TV, wellicht dat het met de nieuwste software sneller gaat dan met oudere. Overigens zou ik, als je nog geen 1.6 hebt, nog even wachten op de volgende versie, aangezien met 1.6 nogal wat problemen gerapporteerd worden, met name tijdens het updaten.