Los bericht bekijken
  #5  
Oud 8 november 2009, 12:44
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Henk2304 Bekijk bericht
Ziggo en DVB-T? Dat is net zoiets als Digitenne over de kabel. De "T" staat voor terrestrial (= antenne, het domein van Digitenne). De "C" staat voor cable dus dat wat Ziggo doet. Maar inderdaad. het basispakket ongecodeerd doorgeven zou best wel handig zijn.
Technisch is het mogelijk om een DVB-T signaal via de kabel te verzenden. Caiway laat dit zien. Het is echter nog maar de vraag of dit handig is. Om te beginnen gaat het een hoop verwarring opleveren, want ga de klanten maar eens uitleggen dat hun TV met DVB-T tuner toch te gebruiken is om een deel van de kanalen via de kabel op te vangen terwijl we net een beetje worden opgevoed met het concept dat je daar een DVB-C tuner voor moet hebben. Het wordt er dus niet duidelijker op. Verder is het ook niet de meest gunstige signaal overdrachtsmethode voor de kabel en in de praktijk komt het erop neer dat Caiway nu nog steeds een deel van de kanalen dubbel moet doorgeven, namelijk één keer via de DVB-T methode en één keer via de DVB-C methode.

De Nederlandse kabelbedrijven hadden er dus beter aangedaan om in het verleden gewoon hun specificaties openbaar te maken zodat er al veel langer TV's met geïntegreerde DVB-C tuner te koop zouden zijn in Nederland en het afschaffen van analoge TV minder moeizaam verloopt.