Discussie: Bug&Wishlist
Los bericht bekijken
  #1108  
Oud 8 november 2009, 00:48
WBL's schermafbeelding
WBL WBL is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 16 september 2009
Locatie: Leiden
DTV: Humax iHDR-5200C
Berichten: 22
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door TheGrouch Bekijk bericht
@wbl
Er zijn meer draadjes dan alleen die.
Lees deze maar eens door.
Ja, maar het staat niet op de 'Bug&Wishlist'.

Dat topic had ik overigens wel al gelezen (na aanschaf van de Humax) maar ik heb nog nooit een E19 foutmelding gezien. Sowieso nog nooit een foutmelding gezien. Tevens heeft er in mijn lijst met opnamen nog nooit iets gestaan als 'opname mislukt' o.i.d. Dus lijkt mij dat het in dat topic om een ander probleem gaat. Blijkbaar zijn er meerdere oorzaaken waardoor een basisfunctionaliteit zoals het opnemen van een programma niet bij iedereen werkt.

Maar goed, waar het om ging is dat Barlin min of meer schreef dat ik bij wijze van spreken niet moest zeuren en voordat ik de Humax had gekocht maar eerst het hele internet had moeten afstruinen om te ontdekken of bepaalde basisfunctionaliteit in sommige gevallen wel of niet werkt. Laat staan dat je van een consument kunt verwachten dat ze dit proces herhalen voor een x-aantal decoders. Alleen al voor de Humax 5050 zijn er op dit forum 316 topics van een x-aantal pagina's per topic te vinden.

Zoal ik al eerder schreef had ik mij wel verdiept:
Citaat:
En ja, ik heb voordat ik hem kocht reviews gelezen en ervaringen in dit forum gelezen. Dat is ook de reden dat ik niet de Cisco 8455DVB heb gekocht maar juist bewust voor de Humax 5050 ben gegaan.
Met name de 'Bug&Wishlist' had ik goed doorgenomen maar daar stond en staat niets in over het feit dat het opnemen van programma's niet altijd -of soms zelfs nooit- werkt.

Lijkt mij toch echt niet meer dan normaal dat als je een product als de Humax koopt en dat als basisfunctionaliteit zoals inprogrammeren en opnemen van programma's niet blijkt te werken je onderstaande vraag gaat stellen om te achterhalen wat er mogelijk is om een apparaat in handen te krijgen die wel goed werkt:
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door WBL
Wat ik mij afvraag is wat voor rechten heeft een consument in bovenstaande situatie? Wachten op een update die misschien ooit of nooit gaat komen lijkt mij geen oplossing. Hoe groot is de kans dat Humax zal zeggen dat het probleem niet in de Humax zit maar dat het een probleem van Ziggo is?
Maar goed, we ofwel ik gaan nu wel aardig offopic. Het is iniedergeval duidelijk dat er een probleem met opnemen is en dat dit niet in de bug lijst staat en dat niet duidelijk is of je dan recht hebt op of geld terug of een nieuwe encoder of dat Ziggo en Humax dan elkaar de schuld gaan geven. Tevens is niet duidelijk of dit probleem opgelost zal worden met een update en is het ook niet duidelijk dat als het al ooit opgelost zal worden wanneer dit dan zal zijn. Ik was van plan om contact op te nemen met Ziggo en met Humax. Daarom wilde ik even weten wat de rechten van een consument zijn in een situatie zoals deze.