Los bericht bekijken
  #419  
Oud 7 november 2009, 18:06
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door JW-NHS Bekijk bericht
We zullen zien hoe de SW Update uitpakt die Sony nú aan het maken is.

Dat "andere draadje" is me zeer wel bekend, dat ontstond toen jij bleef doorhameren op dit thema, ná er door mij op gewezen te zijn dat dit niet het geval is bij Philips.
Kennelijk is er sprake van voortschrijdend inzicht bij Ziggo

Groet,
JW
Het is niet voor niets dat ArChie aandacht vraagt voor dit thema, het is namelijk voor eindgebruikers één van de meest zichtbare en ergerlijke consequenties van de louter commerciële, niet technische, redenen om te eisen dat de basiskanalenlijst in alle door Ziggo gecertificeerde ontvangers niet naar eigen inzicht kan worden ingericht.

Zolang het ging om decoders of PVR's was dit eenvoudig door te drukken door Ziggo, maar nu met de certificatie van CI+ TV's ligt dit toch net even anders. TV's hebben namelijk traditioneel de mogelijkheid om de kanalenlijst (zowel analoog als digitaal) geheel naar eigen inzicht in te richten, waarmee ik bedoel dat niet alleen de volgorde, maar ook de kanaalnummers en het weglaten van eventuele ongewenste kanalen geheel naar eigen inzicht door de gebruiker kunnen worden ingesteld.

Hier lag dus al van meet af aan een conflict met de certificatie-eisen van Ziggo. Ziggo meende zich daarbij het recht toe te kunnen eigenen om van fabrikanten wier CI+ toestellen voor certificatie in aanmerking zouden komen te eisen dat deze de genoemde faciliteiten om de (digitale) kanalen in de zogeheten basislijst naar eigen inzicht te sorteren en nummeren zouden blokkeren althans in de voor Nederland bestemde versies van de firmware.

Het debacle met een voor intern gebruik bestemde testversie van de Sony firmware die onbedoeld op een deel van het Ziggo netwerk kwam te staan en waardoor prompt en onaangekondigd de mogelijkheid tot sorteren verdween bij veel bezitters van Sony CI+ TV toestellen heeft de discussie over dit onderwerp in ieder geval op de kaart gezet. Wat dat betreft zou je kunnen spreken van een geluk bij een ongeluk, zie ook hier. In hoeverre er echt sprake is van voortschrijdend inzicht bij Ziggo is zeer twijfelachtig. Als er al sprake is van een bijstelling van de certificatie-eisen voor CI+ TV toestellen, dan gebeurt dit eerder als reactie op de ontstane commotie en daardoor vrees voor imago schade alsmede door tegenwerking van fabrikanten dan door kritische zelfreflectie. Het zou mij niet verbazen als de vertraging bij de certificatie van Philips CI+ TV's mede het gevolg is van onderling gesteggel tussen Philips en Ziggo over (de implementatie van) de certificatie-eisen van Ziggo, waaronder niet in de laatste plaats het saboteren van de sorteerfuncties.

Laatst gewijzigd door Riparius; 8 november 2009 om 15:29