Los bericht bekijken
  #35  
Oud 7 november 2009, 12:43
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door GolfTouch Bekijk bericht
Er zullen niet zo snel technische websites van fabrikanten te vinden zijn op het net.
De hele term 100hz kabel kwam opzetten toen de eerste 100hz tv’s op de markt kwamen.
Ik bedoelde uiteraard niet een technische website van een fabrikant. Met mijn eerdere opmerking over de websites van fabrikanten doelde ik op het ontbreken van een "100 Hz" aanduiding bij de COAX antenne kabels op hun websites. Als aan de "100 Hz" COAX antenne kabel techniek een bepaalde specificatie ten grondslag zou liggen dan neem ik aan dat een kabel fabrikant ook vol trots dat zou melden op zijn website. Er wordt immers genoeg betaald voor gold-plated, oxy- pure kabels met ferrietkernen, dus waarom zou die "100 Hz" vermelding dan alleen gebezigd worden door webshops en winkeliers?

Met mijn vraag om een technische website doelde ik daarom meer op een website waar een specificatie te downloaden is van de "100 Hz" techniek voor COAX antenne kabels zodat ik een referentie heb aan welke karakteristieken een kabel moet voldoen om dat predicaat te mogen dragen.

Hz is een maatstaf voor een frequentie en bij 100 Hz TV's gaat het om de verversingsfrequentie van het weergegeven beeld. Normaal is die verversingsfrequentie 50 Hz en bij 100 Hz wordt dat verdubbeld. Dat heeft verder niets te maken met het signaal zoals dat via de antenne aansluiting wordt aangeleverd aangezien de karakteristieken van dat signaal worden bepaald door de apparatuur van de aanleverende partij (het kabelbedrijf) en niet door de apparatuur van de afnemende partij (in dit geval dus de TV). Daarom gaf ik eerder al aan dat een evenuteel verband tussen een TV met een verversingsfrequentie van 100 Hz en een "100 Hz" COAX antenne kabel nergens op berust. Meer een praatje van een verkoper die wat termen heeft gehoord, maar eigenlijk geen idee heeft waarover hij het heeft. Een verzonnen argument om een niet technische koper ervan te overtuigen dat deze een wat duurdere COAX antenne kabel nodig heeft.

Citaat:
Deze zouden gevoeliger zijn voor storingen en interferenties. Vooral bij het gebruik van “slechte” coaxkabels zou deze storingen eerder optreden.
Dat er gebruik gemaakt moet worden van kwalitatief goede en goed afgeschermde COAX materialen om storingen als gevolg van interferentie te voorkomen is bekend. Er zijn voldoende COAX materialen te koop die gewoon via de www.kabelkeur.nl website worden aangeprezen inclusief kabels. Ik zie daar ook geen expliciete vermelding dat kopers er goed aan doen om een "100 Hz" exemplaar te kopen als ze toch gaan vernieuwen. Gewoon een goed afgeschermde kabel van Hirschmann of Technetix met goede connectoren is prima en overal te koop.

Vooralsnog schaar ik de aanduiding "100 Hz" bij COAX antenne kabels daarom nog onder dezelfde nietszeggende termen die bijvoorbeeld fabrikanten van vochtinbrengende crémes worden gebruikt om hun producten aan de man te brengen. Ik kan er niets mee.