Los bericht bekijken
  #88  
Oud 7 november 2009, 09:33
double0dennis's schermafbeelding
double0dennis double0dennis is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 20 augustus 2009
Locatie: Waalwijk / @Home
Ziggo Internet: Internet Z2
Berichten: 214
Standaard

Het beleid van Ziggo is heel duidelijk. Er zijn twee officiële manieren om digitaal televisie te kijken: via een externe decoder en via de CI+ CAM mits de televisie daarvoor geschikt is.

Er is een reden waarom Ziggo de Alphacrypt niet ondersteunt: voor bepaalde kanalen kunnen door de contentleverancier beperkingen afgedwongen worden. We hebben al enkele voorbeelden voorbij zien komen: niet opnemen, geen reclame doorspoelen. Die beperkingen gelden lang niet voor alle zenders en zeker niet die in het basispakket.

Echter, Ziggo heeft een commercieel belang om de overstap naar extra keuzepakketten zo klein mogelijk te maken. Als je met je Alphacrypt naar het basispakket kan kijken en je moet vervolgens een speciale andere CAM aanschaffen om de premium content te kunnen zien, hoe groot is de kans dat mensen daartoe bereid zijn? Nu de CI+ CAM ook afgedwongen wordt voor het basispakket is de stap naar premium content niet groter dan één vinkje op de website of een telefoontje naar de verkoopafdeling van Ziggo. Let wel: de verkoopafdeling en niet de helpdesk!

Ik denk dat de enige reden is dat de Alphacrypt tot op heden gewerkt heeft is dat ze hem niet kunnen blokkeren zonder de werking van een hoop externe decoders ook te verstoren. Je kunt zeggen wat je wilt maar het beleid van Ziggo is kraakhelder: onze CAM of geen CAM.

For the record: not working@Ziggo.