Los bericht bekijken
  #1  
Oud 6 november 2009, 17:12
boesenkool's schermafbeelding
boesenkool boesenkool is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 6 november 2009
Locatie: Meppel, @Home
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus
DTV: Cisco 8455DVB
Berichten: 1
Angry Problemen met initialisatie/installatie Cisco 8455DVB

Goedemiddag (of is het slechtemiddag?) members,

Afgelopen weekend (zaterdag 31-10-09) bij de promotiebus van Ziggo het Alles-in-1 Plus Pakket van Ziggo aangeschaft. Daarbij heb ik gebruik gemaakt van de aanbieding van de Cisco 8455DVB voor € 99,-. Daar ik ook nog een extra smartcard voor de slaapkamer nodig had heb ik tevens een extra Humax IR-Fox C inclusief smartcard voor € 15,- aangeschaft.

Afgelopen dagen eerst het interne CAI-netwerk netjes in orde gemaakt (voor zover nodig). Het was niet nodig de AOP te vervangen, dit was zo'n twee maanden geleden al door een monteur van Ziggo gedaan (nieuw type AOP). Zo'n 30 cm onder de AOP de meegeleverde breedbandversterker gemonteerd. Via bijgeleverde kabeltje AOP aangesloten op ingang breedbandversterker. Op poort 1 (van de 4 uitgaande poorten) het kabelmodem aangesloten. Modem is nog spanningsloos daar abonnement pas over enkele weken ingaat. Op poort 2, 3 en 4 netjes de CAI-aansluitingen in/van de diverse ruimtes aangesloten. Op poort 4 zit de CAI-aansluiting van de woonkamer aangesloten, deze nieuwe antennekabel is ca. 13 meter lang.

Gisteravond dan eindelijk vol verwachting de nieuwe Cisco 8455DVB aangesloten. Echter dit liep uit op een flinke deceptie ...

Eerst even beide smartcardjes via 'mijn Ziggo' geactiveerd.

De Cisco heb ik via HDMI aangesloten op HDMI1 op mijn Philips 42PFL9703D, voor de rest is er niets (!) aangesloten op deze TV (simpeler kan het haast niet).

Smartcard in de Cisco, voeding aangesloten, de Cisco start op ... in het display verschijnt achtereenvolgens:
1. dL
2. UA
3. 1, met een met de klok meedraaiend streepje
4. t, met een met de klok meedraaiend streepje
5. LoAd, onder oAd verschijnen liggende streepjes
6. rUn

Vervolgens gaat de Cisco uit. De ene keer blijft hij uit, de andere keer gaat de blauw/groene verlichting rondom de aan-/uitknop branden (maar daar blijft het dan ook bij ...).

Overigens maakt het niet uit of ik het smartcardje nu wel of niet in de decoder heb geplaatst, de meldingen zijn exact hetzelfde.

Na vele pogingen (van systematisch testen) de moed opgegeven (was ondertussen ook al 2 uur in de ochtend). Wel heb ik de Humax IR-Fox C nog even snel aangesloten via de SCART-kabel, dit werkte binnen enkele seconden (maar je wil natuurlijk HD + HDMI). Beide smartcardjes werkten overigens goed.

Vanmorgen het probleem van de helpdesk van Ziggo aangemeld, (hun) conclusie was dat we hier met een DOA te maken hebben. De RMA-formulieren worden zo spoedig mogelijk naar mij opgestuurd. Ik zal waarschijnlijk binnen anderhalve week een nieuwe Cisco in mijn bezit hebben. Echter ik ben er niet geheel gerust op dat dit ook daadwerkelijk DE oplossing is. In mijn vakgebied (ICT) komen DOA's (bij de betere merken, w.o. Cisco) echt nauwelijks voor.

Herkent iemand bovenstaande fenomeen? Iemand (nog) goede suggesties?

Overige informatie:
- signaalsterkte: 83%
- signaalkwaliteit: 90 - 100%
- ik ben niet geïnteresseerd in het interactieve deel (slechts in HD + HDMI)

Met vriendelijke groet,

Roelof