Discussie: Vraag: Nokia E66 en Multikabel Mobiel
Los bericht bekijken
  #1  
Oud 6 november 2009, 10:36
Jerrific's schermafbeelding
Jerrific Jerrific is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 9 augustus 2004
Locatie: Hoorn
Ziggo Internet: Power Bundel
DTV: Humax
Berichten: 1
Standaard Nokia E66 en Multikabel Mobiel

Goeie dag,

Ik ben mij een beetje aan het oriënteren op het gebied van de wat geavanceerdere toestellen met gprs mogelijkheden. Recentelijk sprak ik iemand met een Nokia E66 welke ook navigatie software aan boord heeft. Dit lijkt mij een mooie uitkomst want wil bij goed weer met de ligfiets eens verder kunnen gaan dan Amsterdam. Heb gezien dat er navigatie systemen van Garmin bestaan, maar die zijn ten eerste best prijzig en dan zit je met wéér een apparaat erbij.

Daarnaast zou het ook erg prettig zijn als er een agenda op zit die met Google Calendar te synchroniseren is. Momenteel maak ik gebruik van een heel basic toestelletje van Alcatel waarmee ik kan bellen en sms-en, vandaar dat elke gebruikerservaring op dit gebied welkom is voordat ik op MP concreet ergens op in kan gaan.

Ik heb een SIM only abonnement en zie dat ik gprs kan inschakelen. Op de betreffende pagina valt te lezen:

"De administratiekosten voor het activeren van GPRS bedragen € 11,90.

Indien u GPRS activeert, kun je ook geen gebruik meer maken van MMS diensten. Wil je alleen MMS de-activeren, dan kan dit via "Bewerk gegevens" in het menu.
"

Ik vind het wel ietwat apart geformuleerd; Als ik (1) aanzet, kan ik ook geen gebruik meer maken van (2). Alsof ik (1) in feite wil uitzetten. Maar goed, blijkbaar is het óf MMS óf GPRS.

Mijn vraag is in feite concreet of er bij de keuze voor een toestel met meer mogelijkheden (internet/mail/agenda/navigatie) ik rekening dien te houden met bepaalde (on)mogelijkheden vanuit het abonnement van Multikabel Mobiel bekeken. Of maakt dat he-le-maal niets uit en kan ik gerust een tweedehands toestel via bijv. Marktplaats aanschaffen, SIM-kaartje erin en gaan ?

Groeten,

Jerry Tonneman