Los bericht bekijken
  #112  
Oud 5 november 2009, 22:46
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door aaargh Bekijk bericht
Er zijn op dit moment ong. 500 actieve gebruikers, als deze gemiddeld elke 10 seconden een nieuwe pagina laden (aanname) dan is dat maar 50 pagina's per seconde die je moet uitpoepen, da's niet echt veel.

Het probleem is vermoedelijk inefficiënte software (aanname, ik ken de software niet, puur gebaseerd op wat ik als eindgebruiker kan zien), dat wil niet zeggen dat het 'fixen' v/d software de oplossing is. Gewoon meer hardware aanschaffen zal waarschijnlijk nog de goedkoopste manier zijn om het forum sneller te krijgen.
Ja, inderdaad aannames.

Het forum maakt alle pagina's dynamisch, het is dus niet een kwestie van alleen maar pagina's tonen. Alle data komt uit een database en afhankelijk van de pagina zijn daar meerdere queríes voor nodig. Verder kosten zaken als 'zoeken' in het forum tijd omdat de database dan doorzocht moet worden.
Het alleen tonen van 50 pagina's per seconde is peanuts. De bottleneck is dus altijd het database gebruik.

We draaien we op een shared-server die verder niet heel druk is (wij zijn verreweg de grootste slurper van processortijd) maar als een ander proces het toevallig wel heel druk heeft zal dat ook te merken zijn.

Zo lang de "piek-vertraging" niet veel erger wordt dan dit moment zullen we het hiermee moeten doen. Gaat het verder achteruit, dan zullen we inderdaad moeten upgraden en een niet-shared server moeten gaan gebruiken. We zijn vrijwel continue bezig om de zaken te optimaliseren, bijvoorbeeld de 'vaste' content (plaatjes e.d.) lopen al via een aparte caching server wat duidelijk meer lucht gaf nadat dit ingevoerd was. In de komende maanden komt er een upgrade van de forumsoftware waar een betere database afhandeling in verwerkt zit, dus hopelijk houdt dit minstens gelijke tred met de toename van het aantal bezoekers.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....