Discussie: Vraag: internet via stopcontact
Los bericht bekijken
  #6  
Oud 5 november 2009, 21:08
Bullet NL's schermafbeelding
Bullet NL Bullet NL is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 28 april 2008
Locatie: Groningen/@Ziggo Noord/Oost
Ziggo Internet: Alles-In-1 Extra 120/10Mbit, Ubee EMV3200B, D-LINK DIR 855
DTV: Digtaal TV Totaal, HD Pakket & Eredivisie Live, Humax 5050C, Samsung DCB-H360RA, Smit CI+
Berichten: 2.328
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Crichton Bekijk bericht
Daar ben ik dus ook bang voor. Ikzelf heb een complete set gekocht van Sitecom en zelfs daarbij had ik problemen toen ik een derde erbij kocht, ook
van Sitecom maar een iets nieuwer type. De 3de werd niet gezien en ik heb toen die moeten ruilen voor exact hetzelfde type.
Moraal: probeer hetzelfde merk te krijgen anders gaat het waarschijnlijk niet werken.

Vaak wordt er gesproken over HomePlug-adapters, maar HomePlug is eigenlijk ťťn van meerdere standaarden. Vooralsnog zijn er twee grote samenwerkingsverbanden die daadwerkelijk hebben geleid tot chipsetontwerpen en hierop gebaseerde producten: de overwegend Amerikaanse HomePlug Powerline Alliance en de meer Europees georiŽnteerde Universal Powerline Association. Daarnaast zijn zowel het Europese ETSI (European Telecommunications Standards Institute) en het Amerikaanse IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) bezig om standaarden te ontwikkelen en in kaart te brengen.

HomePlug is de oudste standaard van de twee, de eerste versie stamt uit juni 2001. Deze heeft een theoretisch maximale doorvoer van 14 megabit per seconde. Er worden nog steeds apparaten gebaseerd op de HomePlug 1.00 standaard verkocht, zij het dat het vrijwel altijd gaat om de Turbo-versie: een niet officiŽle uitbreiding, die een aanzienlijk hogere snelheid claimt van 85 megabit per seconde. Feitelijk zijn alle HomePlug 1.0 Turbo producten gebaseerd op Intellons 5500-chip. Die is compatible met HomePlug 1.0, maar kan voor het behalen van de hogere snelheid alleen met producten gebaseerd op dezelfde chip samenwerken. De nieuwe standaard, HomePlug AV, liet lang op zich wachten, maar verscheen toch in december 2005. Daarna duurde het nog een flinke tijd voordat producten op de markt verschenen.
Van die pauze kon het Spaanse bedrijf DS2 gebruik maken: deze fabrikant ontwikkelde een eigen technologie met een met HomePlug AV vergelijkbare snelheid van 200 mbit/s. Wederom benadrukken we dat het hier een maximale theoretische doorvoer betreft, waarbij de snelheid in twee richtingen bij elkaar wordt opgeteld.
HomePlug AV en 1.0 zijn niet compatible: zonder een aparte brugchip kunnen de twee niet met elkaar communiceren. Wel zijn ze probleemloos naast elkaar te gebruiken - fabrikanten drukken dan ook vrolijk termen af als Ďco-existence with HomePlug 1.0' op verpakkingen van HomePlug AV-adapters, maar dat is een rookgordijn waar je als gebruiker weinig aan hebt.

Bron: www.hardware.info


M.a.w. als je pech hebt en 2 adapters heb gekocht met verschillende standaarden gaat het niet werken. Je dient allemaal adapters te hebben die met de zelfde standaard & beveiliging werken. Voldoe je hier niet aan gaat het simpel weg niet werken.

vanzelf spekend dien je wel gebruik te maken van een router om je LAN ip adressen te laten uitdelen, dit heeft vanzelf sprekend niets met je "homeplug" aparatuur te maken.

Succes...