Discussie: 3 Sat
Los bericht bekijken
  #6  
Oud 5 november 2009, 20:46
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door martwout Bekijk bericht
3Sat is vergelijkbaar met Arte maar dan nog met meer andere programma's. Rond oud en nieuw zenden ze b.v. veel oude popconcerten uit. Om maar te zwijgen over de bergbeelden 's ochtends (meer dan wat Belgie laat zien). Ik ben voor.

En ruimte genoeg. Van mij mag de NOS eens de themakanalen onder de loep nemen. Als je ziet dat b.v. Unit13 op 3 verschillende kanalen wordt uitgezonden, dan is er iets mis met je omlijning van je themakanalen. Als ze dat beter bekijken en waar nodig twee kanalen laten fuseren zonder dat je kwaliteit verliest dan heb je meteen meer ruimte en kan de NOS het geld beter uitgeven.
Dat lijkt me niet verstandig. De themakanalen van de NPO zijn namelijk onlangs al uitgedund. Nog zo'n operatie op korte termijn is niet goed. Maar kijken naar de programmering van de bestaande themakanalen en deze beter coördineren kan natuurlijk geen kwaad.

Het argument dat er geen ruimte zou zijn voor extra digitale kanalen (SD of HD) is natuurlijk kolder als je bedenkt dat zeker de helft van het voor TV beschikbare frequentiespectrum wordt bezet door slechts dertig analoge kanalen die ook digitaal beschikbaar zijn (een enkele locale omroep of kabelkrant daargelaten).